Κοιμήσου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αγγελούδι μου!

3 οφέλη που θα σου προσφέρει ένας καλός ύπνος (ω ναι, από εκείνους που στερήθηκες στις γιορτές).

Καλά κάνεις και ξενυχτάς χρονιάρε μέρες. Μαζί σου και εμείς. Αυτό που ωστόσο πρέπει να ξέρεις, είναι πως ένας καλός ύπνος δεν γεμίζει μόνο τις μπαταρίες για την επόμενη μέρα. Για την ακρίβεια, είναι πιο ευεργετικός απ' ότι πιστεύεις. 

Οι τρεις παρακάτω ιδιότητες του ύπνου, θα σου κάνουν την ζωή καλύτερη. Κοίτα μόνο να κοιμάσαι αρκετά.

 

1. Δεν είναι μόνο η ξεκούραση

Οφείλεις να θυμάσαι πως το σώμα σου δεν πέφτει απλά σε κατάκλιση με τον εγκέφαλο να σου πετάει όνειρα. Το σώμα σου συνθέτει πρωτείνες και ανανεώνει κύτταρα. Από τα μαλλιά, μέχρι το δέρμα και τα κόκαλα, είναι σαν να κάνεις ένα μίνι «μπάνιο» με χημικές ουσίες στον οργανισμό σου. Όμως όλο αυτό δεν γίνεται σωστά όταν δεν φροντίζεις να κοιμάσαι αρκετές ώρες. Είναι σαν να κάνει lag το σώμα σου. Δεν παίρνει την ανανέωση που παίρνει και γι’ αυτό τον λόγο κάποιες φορές ξυπνάς και νιώθεις 100 χρονών.

 

2. Βοηθάει την μνήμη σου

Το συγκεκριμένο φαινόμενο που παράγεται κατά την διάρκεια του ύπνου ονομάζεται ενοποίηση. Όταν μπαίνεις στην διαδικασία να μαθαίνεις κάτι καινούργιο, το μυαλό παίζει την συγκεκριμένη «κασέτα» της μνήμης σου σε επανάληψη. Αυτό βοηθάει το σώμα και το μυαλό να μαθαίνουν καλύτερα τη νέα δραστηριότητα. Όπως για παράδειγμα μία κίνηση στις πολεμικές τέχνες ή  μία νέα ξένη γλώσσα. Τι τον πέρασες τον εγκέφαλό μας;

 

3. Αυξάνει την δημιουργικότητα

Εκτός από την ενοποίηση των μνημών ή την ενίσχυση τους, ο εγκέφαλός σου τις αναδιοργανώνει και τις  αναδιαρθρώνει, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη δημιουργικότητα. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις αφού ξυπνήσεις, είναι να ξεκινήσεις μία δραστηριότητα που εντείνει την δημιουργικότητα. Συγγραφή. Ζωγραφική. Ποίηση. Ό,τι και αν επιλέξεις, το αποτέλεσμα θα είναι 10 φορές καλύτερο μετά από έναν καλό ύπνο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved