5 κατηγορίες γυναικών που θα φωτογραφίζεις όλο το χειμώνα για το Instagram

Βρώμικη δουλειά, μα κάποιος πρέπει να την κάνει.

Καλοκαιράκι ήταν και πέρασε, επομένως μπρούμε να βγάλουμε μερικά ασφαλή συμπεράσματα. Σου άρεσε να βλέπειες στα social media όλα αυτά τα κορίτσια που ποζάρουν ανηλεώς σε κάθε τοίχο, ξαπλώστρα και ηλιοβασίλεμα. Μαζί σου. Σκέφτηκες όμως ότι κάποιος είχε το βαρύ φορτίου να τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες. Και αν ήταν κάποια φίλη του μοντέλου, τότε οκ, η φάση λειτουργεία με κανόνες αλληελεγγύης: σου δίνω αυτό το ωραίο γραφικό κυκλαδίτικο σοκάκι και μου δίνεις τη ερημική παραλία με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Αρκετές φορές όμως βρικόταν κάποιος άνδρας πίσω από το φακό. Κάποιος δύστυχος που έχασε τις μισές του διακοπές ψάχνοντας να βρει ποια είναι ώρα που έχει το καλύτερο φως για απογευματινή φωτογράφιση και ποια είναι η ιδανική γωνία για λήψη σε παραλία.

Τα έγραψε πριν λίγο καιρο ο Δημήτρης Μανής αυτά, αναλύοντας τους τύπους των ινσταγκραμικών φωτογραφιστών. Και επειδή συμφώνησα μαζί του, είπα να συμπληρώσω λίγο την εξαιρετική έρευνά του και να παραθέσω τις κατηγορίες γυναικών που περισσότερες από οποιεσδήποτε άλλες θα έχουν ανάγκη των προσωπικό ινσταγκραμικό τους φωτογραφιστή και αυτόν τον χειμώνα.

Φίλε εκεί έξω, να ξέρεις σε καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω την ντροπή σου όταν καλείσαι να φωτογραφίσεις τη wannabe Gigi Hadid  και την ακόμα πιο wannabe «ινφλουέντσερ» (σικ) και αντιλαμβάνεσαι το γέλιο του περαστικού που σας κοιτάει από μια γωνία. Καταλαβαίνω ότι εκεί που θέλεις να χαλαρώσεις και να αράξεις, το τελευταίο που θέλεις είναι να κάνεις το Mario Testino (λέμε τώρα) και καταλαβαίνω ότι αυτή είναι μία κατάσταση που ούτε θέλησες ούτε και επέλεξες.

Πάμε.

1. Η σέξι κι όποιος αντέξει

Δε θα σε έλεγες ανατολίτη, μη σου πω και το ακριβώς αντίθετο: Έχεις μία όμορφη κοριτσάρα -τη λες έτσι αρκετά συχνά-και θέλεις να το δει και ο υπόλοιπος κόσμος. Δε δίστασες να την απαθανατίσεις με μαγιό τάνγκα, ίσως και τριών τετάρτων, να σβαρνιέται σε αμμουδιές και βότσαλα, ενώ τα κοντινά της απαιτούσαν οπωσδήποτε περίγραμμα χειλιών και ελαφριά μάσκαρα, παρόλο που ξεκάθαρα κατευθυνόσασταν στην παραλία.

Τώρα το χειμώνα η ίδια θα επισκέπτεται τις αθηναϊκές πίστες, όπου εκεί, πάλι σέξι και απαστράπτουσα, θα ποζάρει με το ποτήρι και το καλαμάκι -για να μη φεύγει και το κραγιόν- ενώ θα υπάρχει και το απαραίτητο στόρι όπου θα ερμηνεύει το μεγάλο σουξέ του αοιδού, πάντα με πάθος και πάντα επιδεικνύοντας τα κάλλη της. Περαστικά σου, φίλε μου. Τουλάχιστον, επίζω να τα βρίσκεται στο «μετά».

8888888ggg

2. Η foodie

Η συγκεκριμένη είναι ελαφρώς πιο βολική από την προηγούμενη κατηγορία, για ένα απλό λόγο: έχει σταθερό θέμα φωτογραφιών και συνήθως δύο τρεις γωνίες λήψεις και τέλος. Από την άλλη, είναι τουλάχιστον ενοχλητικό να πρέπει να διακόπτεις το φαγητό σου κάθε φορά που έρχεται καινούργιο πιάτο στο τραπέζί ή να παίζεις «αγαλματάκια κούνητα, αμίλητα, αγέλεστα» μέχρι η foodie να βρει την ιδανική διαρρύθμιση των πιάτων και τους κατάλληλους χρωματικούς συναδυασμούς ώστε να πετύχει μια όμορφη σύνθεση. Δεν πρόκεται να αναφερθώ καν στις περιπτώσεις όπου θα σου ζητήσει να πατήσεις πάνω στην καρέκλα και να βγάλεις φωτογραφία το φαγητό διότι είσαι πιο ψηλός και έχει πιο περισσότερο «αέρα» το κάδρο. 

Επίσης, καλό είναι να έχεις κάνει να έχει υπλογίσει στα πάγια έξοδα ένα διόλου ευκαταφρόνητο κονδύλι για τις εξόδους σας, καθώς θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκέπτεστε 2-3 γνωστά στέκια την εβδομάδα.

3. Η χιπστερού

Συγγνώμη που θα στο πω, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση εσύ είσαι το τρίοτ πρόσωπο στη σχέση που έχει με το Instagram. Βολτούλες στην Πλάκα και γενικά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, οι οποίες διαρκούν τουλάχιστον 3 ώρες, μιας και σταματάει σε οποιοδήποτε παλιό κτίριο, μαγαζί, πόρτα ή ακόμα και παγκάκι, προκειμένου να βγάλει την τέλεια-λίγο μελαγχολική πόζα-κάτω από την οποία θα γράψει οπωσδήποτε ένα μότο, συνήθως παντελώς άσχετο. Για τις ανάγκες της φωτογράφισης έχει προμηθευτεί ένα σωρό αλλόκοτα ρούχα και παπούτσια-έτσι τα βλέπεις εσύ τουλάχιστον-τα οποία τη βοηθούν, εκτός από σοφιστικέ να είναι και style icon.

 bbbbbyyyy

4. Η ταξιδιάρα

Λατρεύει τα ταξίδια και προφανως φροντίζει να καταγραφει φωτογραφικά την παραμικρή λεπτομέρεια. Και ότν λέμε την παραμικρη το εννοούμε αφού δεν θα διστάσει να φωτογραφίσει μέχρι και το νερό που βγαίνει από τα καζανάκι του ξενοδοχείου. Με λίγα λόγια, από τα μέρη που επισκέπτεται, ελάχιστα έχει να θυμάται, γιατί πολύ απλά είναι απασχολημένη με το να φωτογραφίζει και να φωτογραφίζεται. Κάτι το οποίο επηρεάζει σαφώς και εσένα, που έχεις καταντήσει να κοιτάζεις τις φωτογραφίες για να θυμηθείς πού πήγες. Eιδική αναφορά θα πρέπει να γίνει σε όλες εκείνες τις φορές που θα κινδυνεύσεις να χάσεις τη ζωή σου, διότι θα σου ζητήσει να σκαρφαλώσεις σε βράχια προκειμένου να την απαθανατίσεις σαν ξωτικό ανάμεσα δέντρα και  τρεχούμενα νερά!

5. H φωτοσοπού

«Σου αρέσει η νέα μου φωτό στο Instagram;», σε ρωτάει όλο νάζι και επειδή εννοείται δεν την έχεις δειμπαίνεις κι εσύ για να τη θαυμάσεις και να πατήσεις και το απαραίτητο like. Έλα όμως που εσύ δεν βλέπει την κοπέλα σου, αλλά βλέπεις μια… άλλη; Όμως κάτι σου θυμίζει η φωτογραφία. Η τοποθεσία σού είναι οικεία, θυμάσαι ότι είχες ξεροσταλιάσει μέχρι η καλή σου να έχει επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά ποια είναι αυτή που βλέπεις να ποζάρει; Η δικιά σου είναι. Απλως επιδόθηκε σε «κοπτοραπτική», με αποτέλεσμα να έχει μακρύνει και αδυνατίσει πόδια, να έχει ζωγραφίσει κοιλιακούς και από τα πολλά φίλτρα να έχει αλλάξει και χρώμα μαλλιών Ο χειμώνας σου με τη συγκεκριμένη θα είναι δύσκολος, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμπερδεύεις με λιγότερες από 30 λήψεις.

katyyyy



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved