Πριν και μετά το φιλί

Μια φωτογράφος καταγράφει τις αντιδράσεις τυχαίων ανθρώπων αφού πρώτα τους φιλάει στο στόμα.

Θέλει αρετή και τόλμη η τέχνη. Πράγμα που φαίνεται ότι έχει εμπεδώσει για τα καλά η Νορβηγή φωτογράφος Johanna Siring της οποίας το εγχείρημα αν μη τι άλλο εμπεριέχει και τα δύο παραπάνω στοιχεία. 

Το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που ακούς για το project της με τίτλο «Kiss of a Stranger» του οποίου η περιγραφικότητα δεν αφήνει τίποτα στη φαντασία: περνώντας δύο μέρες στο Roskild Festival της Δανίας, η Johanna σταματούσε τυχαίους άνδρες και γυναίκες που δεν είχε συναντήσει στο παρελθόν. Aφού πρώτα τους φωτογράφιζε, τους εξηγούσε το concept κι όσοι δήλωναν σύμφωνοι, κέρδιζαν από ένα φιλί (στο στόμα) ενώ αμέσως μετά τους ξαναφωτογράφιζε για να αποτυπώσει την αντίδρασή τους. 

Untitled collage

ΟΚ, προφανώς ο Κοκκινάκης θα ήταν ακατάλληλος για το project


Άλλοι πιο έντονα κι άλλοι συγκεκαλυμμένα, δείχνουν να απολαμβάνουν την όλη φάση, ενώ όπως εξομολογείται η ίδια «κάποιοι μου έδιναν ένα γρήγορο φιλί και στη συνέχεια γελούσαν μέχρι δακρύων, ενώ υπήρξαν και ορισμένοι που φάνηκε να θέλουν και συνέχεια».

Η ίδια παραδέχεται ότι «το πιο ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης ήταν πως κατά κάποιο τρόπο ένιωθα πως τους ήξερα λίγο περισσότερο αμέσως μετά το φιλί. Ένα συναίσθημα που έχω την εντύπωση ότι αποτυπώνεται έντονα στις δεύτερες φωτογραφίες».

Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved