O ημιτελικός του Καραϊσκάκη και ο ημιτελικός της Eurovision

Ανάμεσα στους δύο, το Ολυμπιακός-Άστον Βίλα «κέρδισε» με απόσταση εκείνον της Μαρίνας Σάττι.

Ολυμπιακός-Άστον Βίλα ή Μαρίνα Σάττι; Με άλλα λόγια, το μεγάλο ντιμπέιτ που είχε ο κόσμος την Πέμπτη το βράδυ, κακά τα ψέματα όμως, μόνο ένας εκ των δύο ημιτελικών είχε μεγάλο βάρος. Για να είμαστε ειλικρινείς εξάλλου, το Zari της Μαρίνας Σάττι δεν έπαιζε να χάσει την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου στη Eurovision, την ώρα που ο Ολυμπιακός έπαιζε ολόκληρη την ευρωπαϊκή του ιστορία.

Λέτε να πάρει το πρωτάθλημα της Super League ο Ολυμπιακός;

Και η δουλειά που ξεκίνησε μια βδομάδα πριν στο Νησί τελείωσε με θριαμβευτικό τρόπο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

 

 

 

Κόντρα σε όλους και σε όλα

Όλοι όσοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η τέταρτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, Άστον Βίλα ήταν το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Conference League, απλώς είδαν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχαν φανταστεί.

Με 4 γκολ στην Αγγλία (4-2) και άλλα 2 προσφορά του Ελ Κααμπί στον επαναληπτικό, και ο Ολυμπιακός οδεύει βήμα-βήμα να μετρατρέψει μια χρονιά που πριν δύο μήνες ήταν για πέταμα, σε μία από τις κορυφαίες της ιστορίας του. Ποιος να το περίμενε ότι έπειτα από εκείνον χαμένο νοκ άουτ αγώνα για το Κυπέλλο Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό και την 4άρα μέσα στο γήπεδό του, από την Μακάμπι, ο Μεντιλίμπαρ θα έβρισκε τον τρόπο να γυρίσει το κουμπί στην ομάδα, ανασταίνοντας ηθικό και όρεξη σε μια ομάδα που «φώναζε» ότι χρειάζεται ρεκτιφιέ;

 

 

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία της ομάδας έκλεισε και επίσημα θέση, και φίλοι και εχθροί μπορούν να χειροκροτήσουν τη συγκλονιστική αυτή επιτυχία. Και αφού τελείωσε το παιχνίδι είχαμε χρόνο και για λίγο Eurovision.

Εδώ που τα λέμε, δεν ήταν τόσο αδιάφορη η βραδιά καθώς πέρα από την Μαρίνα Σάττι και τα άκρως «ενδιαφέροντα» tweets που διαβάσαμε για την φαρυγγίτιδά της, απολαύσαμε ξανά στη σκηνή Έλενα Παπαρίζου μέχρι και Σερτάπ!

 

 

Αλλά όσο να είναι, η επιτυχία του Ολυμπιακού και η πρόκριση στον τελικό του Conference League απέναντι στην Φιορεντίνα, ξεπερνάει ακόμα και πιθανή κατάκτηση της ίδιας της Eurovision. Έτσι και αλλιώς η Eurovision είναι πάντα κάτι σαν το All Star Game του ΝΒΑ All Star Weekend. Το παιχνίδι είναι εντελώς για τα μπάζα, η πραγματική αίγλη και η αγωνία βρίσκεται πάντα στους Διαγωνισμούς Τριπόντων και Καρφωμάτων, μία μέρα πριν. Έτσι και όλη η προσοχή στη Eurovision είναι στον τελικό, τον ημιτελικό τον βλέπεις απλά για να περάσει η ώρα σου, ειδικά όταν έχει ματς την ίδια ώρα.

Καλή επιτυχία, λοιπόν, και στους δύο φιναλίστ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved