Αυτή είναι η πιο ξεκούραστη χώρα της Ευρώπης

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα; 

Είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και για πολλούς ανθρώπους είναι η μεγαλύτερη. Έχω ακούσει ξανά και ξανά να λένε ότι: «Στόχος μου είναι να κοιμάμαι δεκαπέντε ώρες σερί». Πόσες φορές λέμε στις διακοπές, άντε να ξεκουραστούμε και να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω. Και σκέψου πόσες φορές υπήρξες άυπνος και την επόμενη ημέρα σερνόσουν. Ένας καλός ύπνος διαρκεί εφτά με οχτώ ώρες, εννιά θα σου πούμε εμείς και σε γεμίζει με ενέργεια. Ό,τι και να λέμε ο ύπνος είναι βασικός για να έχεις διαύγεια.

Στην Ευρώπη ορισμένες χώρες έχουν κατανοήσει πλήρως τα οφέλη του ύπνου στην υγεία του ανθρώπου και έτσι φροντίζουν να κοιμούνται επαρκώς. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες χώρες, που ο ύπνος δεν βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις ανάγκες τους, γεγονός που πρόκειται να επηρεάσει τους κατοίκους σε βάθος χρόνου.
Σε μια έρευνα που διεξήχθη για τις χώρες της Ευρώπης και ποια είναι η σχέση τους με τον ύπνο, βρέθηκαν εκείνοι οι τυχεροί που ξεκουράζονται περισσότερο και εκείνοι που ξεκουράζονται λιγότερο και βρέθηκε και η θέση της Ελλάδας.

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Υπάρχουν άντρες που δεν τους αρέσει να κοιμούνται;

Οι ξεκούραστοι και οι κουρασμένοι

Η πιο ξεκούραστη χώρα είναι η Σλοβακία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Φινλανδία - η οποία για έβδομη χρονιά ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου - η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Εσθονία. Στις επόμενες πέντε θέσεις βρίσκονται Γαλλία, Λιθουανία, Νορβηγία, Τσεχία και Ισλανδία. Όσον αφορά στις χώρες που καταλαμβάνουν τις θέσεις από το 11 μέχρι το 20, αυτές είναι: Αυστρία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Δανία, Γερμανία, Λετονία, Ρουμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία.

Κι όμως είναι απολύτως υγιές να ξενυχτάμε και να ξυπνάμε αργά

Η Ελλάδα «κατέκτησε» την τελευταία θέση

Αναμενόμενο! Με τόσα που κάνουμε όλοι μας κάθε ημέρα είναι λογικό. Πολλές φορές μπορεί να κοιμηθούμε και δεκάωρα, τέτοια ψυχολογική πίεση που δεχόμαστε είναι λογικό. Για να μην αναφερθούμε στο άγχος που μας διακρίνει που σίγουρα μας επηρεάζει στον τρόπο που κουραζόμαστε, όμως το να είμαστε στην τελευταία θέση είναι απογοητευτικό. Η χώρα μας βρίσκεται στην 28η θέση, δηλαδή την τελευταία. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα έχει τους πιο κουρασμένους κατοίκους της Ευρώπης, αφού κοιμούνται τις λιγότερες ώρες κι έχουν τον χειρότερο ποιοτικά ύπνο. Και λυπόμαστε για αυτό, όμως πρέπει να βοηθήσεις και εσύ τον εαυτό σου.

Θα σου προτείνουμε φακελάκια βαλεριάνας ή χαμομήλι για εσένα που έχεις αυπνίες.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved