Το «Δύο Καπνισμένες Κάννες» λίγο έλειψε να έχει διαφορετικό πρωταγωνιστή

Και η αλήθεια είναι πως τώρα, η σκέψη φαίνεται τελείως παράλογη.

Η πρώτη ταινία του Guy Ritchie,  Lock Stock and Two Smoking Barrels του 1998, γνώρισε τόση μεγάλη επιτυχία που έθεσε νέες βάσεις για την βρετανική κινηματογραφική βιομηχανία – χώρια ότι άλλαξε και τις ζωές των πρωταγωνιστών, όπως του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Jason Statham

To καστ εκείνη την περίοδο ήταν άγνωστο, με μοναδική γνωστή φάτσα εκείνη του Vinnie Jones, που ο κόσμος ωστόσο γνώριζε χάρη στο ποδόσφαιρο και όχι στην υποκριτική. Κάπως έτσι το Lock Stock and Two Smoking Barrels έκλεισε 25 χρόνια και ο Nick Moran που υποδύθηκε τον Eddy, σχολίασε μεταξύ άλλων την ταινία και το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ήταν από τις πρώτες επιλογές στο καστ. «Ήθελαν κάποιο μεγάλο όνομα από την Αμερική, τον Ethan Hawke, τον Stephen Dorff. Τώρα ακούγεται χαζή ιδέα. Αλλά κανείς τους δεν ήθελε να το κάνει». Και συνέχισε: «Όταν έκανα οντισιόν, είχαν στον τοίχο φωτογραφίες των Jude Law, Mark Addy και Ray Winstone. Τελικά μου τηλεφώνησαν και πέταγα στα ουράνια».

Διαβάστε επίσης: Πόσο εύκολα ξαναβλέπεις το «Δύο Καπνισμένες Κάννες» 

Μπορεί τώρα να μας φαίνεται αστείο, αλλά πράγματι ο Ray Winstone δέχτηκε την προσφορά και την αρνήθηκε, ενώ ο παραγωγός Jon Slan ήθελε τον Hugh Grant για το ρόλο του Eddy. Στην περίπτωση του Vinnie Jones, το σενάριο μιλούσε για έναν απειλητικό τύπο, οπότε την ιδέα πέταξε ο εταίρος παραγωγός Matthew Vaughn.  «Γιατί δεν βάζουμε τον Vinnie να παίξει;».

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved