INTIME Γκρινιάζετε για ακρίβεια αλλά επιμένετε να παραγγέλνετε όλο τον κατάλογο

Προφανώς και είναι ακριβή η ταβέρνα άμα παίρνεις 2 ποικιλίες, προβατίνα και όλα τα ορεκτικά για 2 άτομα.

«Ακρίβεια», μια λέξη που τρομάζει και βρίσκεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε κίνηση της καθημερινότητας. Και, δυστυχώς, όχι άδικα. Μια βόλτα στο σουπερμάρκετ σου αδειάζει τσέπες με ελάχιστες αγορές και σε αναγκάζει να σκεφτείς με πιο θετικό μάτι την δίαιτα μπας και περισσέψει κάνα ψιλό στο τέλος για να βγει άνετα ο μήνας.

Υπολογίσαμε πόσα χρειάζεσαι για να φας σουβλάκια με την παρέα σου

Ακόμα και όσοι δεν έχουν μιλήσει πιο έντονα για την ακρίβεια, μέσα τους το έχουν και αυτοί παράπονο. Αφού αναφερθήκαμε, λοιπόν, στον εσωτερικό συνειρμό και την αναταραχή που μας προκαλεί η ακρίβεια, ας πάμε τώρα σε ένα φαινόμενο, κυρίως ελληνικό.

 

 

Ας αρχίσουμε με τα μαθηματικά. Αν το φαΐ κάνει 5 ευρώ και εσύ έχεις 3 στο πορτοφόλι, το λογικό είναι να πάρεις κάτι ανάλογο με αυτό που βαστάει η τσέπη σου. Όταν λοιπόν έχουμε αυτή την κατάσταση που τα πάντα έχουν ακριβύνει, ασφαλώς και είναι πιο συνετό να μειώσουμε τα έξοδά μας σε αγορές που δεν τις χρειαζόμαστε πραγματικά ή όταν πάμε κάπου που θα χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα (βλ. φαγητό σε εστιατόριο ή κάποιο ταξίδι με αεροπλάνο) τότε, σαφώς, και χρειαζόμαστε τακτ. 

Εδώ το ελαιόλαδο είναι πλέον είδος πολυτελείας.

Στην περίπτωση, όμως, ενός γεύματος σε ταβέρνα -καλή ώρα- δεν χρειάζεται να πάρεις και τυροκαυτερή και τζατζίκι και φάβα και όποια άλλη αλοιφή έχει ο κατάλογος αν δεν θες να ξανοιχτείς, θα παίξεις έξυπνα. Το ίδιο ισχύει και με το κυρίως μενού. Έχεις σταμπάρει την ποικιλία για 4 άτομα παρότι είστε μόνο 2, γιατί θεωρείς σωστό να παραγγείλεις και ό,τι ορεκτικό υπάρχει διαθέσιμο; Αν όντως τα ήθελες όλα, με γεια σου με χαρά σου. Να φας και να το απολαύσεις. Γιατί πας όμως μετά να γράψεις κριτική «καλό αλλά ακριβό»;

 

 

Έχουμε δει πολλές φορές σε ταβέρνες να γράφουν κάποιοι «απαράδεκτο να πληρώσουμε 60 ευρώ δύο άτομα». Βέβαια ο κύριος παρέλειψε να αναφέρει ότι πήρε μαζί 2 χοιρινές μπριζόλες, μία μερίδα παϊδάκια, τοματοκεφτέδες, σαγανάκι, τηγανητό κολοκυθάκι, 6 μπίρες, χωριάτικη, τζατζίκι, χοιρινή τηγανιά και κάνα λουκάνικο έξτρα. Ενημερωτικά, όλα αυτά μαζί βγάζουν πολύ παραπάνω από το 60ευρω, οπότε μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Το παραδοσιακό λουκάνικο από την Κρήτη είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση.

Αν θες να φας του σκασμού κανείς δεν σε εμπόδισε, φτάνει μόνο να είσαι έτοιμος να το πληρώσεις. Πάρε κάνα σουβλάκι καλύτερα και γλίτωσε και την βενζίνη που θα χρησιμοποιούσες. Αλλά μάλλον θα γκρινιάξεις πάλι επειδή το τυλιχτό κοστίζει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved