Για τον Βασίλη Καρρά η μουσική ήταν τρόπος ζωής

Ακόμα και στα δύσκολα, όπως οι μέρες που βρέθηκε σε ΜΕΘ, οι στίχοι ήταν ο τρόπος έκφρασής του.

Ακόμα σαν ψέμα ακούγεται η είδηση ότι σπουδαίος Βασίλης Καρράς δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Μπορεί να προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με την φωτογραφία του από το νοσοκομείο, ωστόσο αυτό που έμεινε είναι η απώλειά του.

Και για όλους μας, το γεγονός ότι «έφυγε» ήταν σαν να πήρε και ένα κομματάκι από την ψυχή μας. Διότι όλοι είχαμε στην καρδιά μας, έστω και κάτι λίγο από κάποιον στίχο του.

Όλοι έχουμε λίγο Βασίλη Καρρά μέσα μας

 

Ο μύθος του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού ήταν μοναδικός στο είδος του και αυτό φαινόταν από τον τρόπο που ερμήνευε ή ακόμα έγραφε τους στίχους των τραγουδιών του.

Όπως μάθαμε από την εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα», ο Βασίλης Καρράς ακόμα και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έκανε αυτό που του άρεσε, δηλαδή δημιουργούσε μουσική.

Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου  «ο Βασίλης Καρράς είχε μπει τρεις φορές στην εντατική. Σε μία από αυτές τις φορές, έγραψε ένα μυθικό τραγούδι, σύμφωνα με άνθρωπο από το περιβάλλον του. Όταν το ολοκλήρωσε, πήρε τηλέφωνο τον πολύ καλό του φίλο, Νίκο Μακρόπουλο. Ο Βασίλης Καρράς είχε πολλούς φίλους. Στην καρδιά του, όμως, είχε συγκεκριμένους, κι ένας από αυτός ήταν ο Νίκος Μακρόπουλος.

Ήταν αρχές Σεπτέμβρη όταν πήγε και τον είδε ο Νίκος και του είπε να το βγάλει. Το έχει έτοιμο, όμως, επειδή έγινε αυτό το αναπάντεχο, δεν ξέρω τα σχέδιά του. Ίσως το 2024 να το κυκλοφορήσει. Είναι ένα τραγούδι που θα λατρέψει ο κόσμος».

 

 

Άλλη μια απόδειξη ότι ο Βασίλης Καρράς υπήρξε μοναδικός στο είδος του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved