ΙΝΤΙΜΕ Όλοι έχουμε λίγο Βασίλη Καρρά μέσα μας

Ακόμα και οι μη λάτρεις του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, έχουν από ένα δικό του τραγούδι στην καρδιά τους.

Είναι από τα ονόματα εκείνα που δύσκολα περνάνε απαρατήρητα. Όσα χρόνια και αν περάσουν αυτές οι δύο συλλαβές που κουβαλούν το ίδιο φωνήεν θα μας συνδέει πάντα με την ελληνική νύχτα και το λαϊκό τραγούδι. Διότι αυτό ήταν μέσα σε όλα ο Βασίλης Καρράς. Μια ζωντανή ιστορία του λαϊκού τραγουδιού της Ελλάδας και ένας άνθρωπος που μας έκανε όλους, ακόμα και αυτούς που δεν ακούμε ελληνικά άσματα, να γίνουμε ένα με το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

 

 

Αυτή η μπάσα φωνή που ερχόταν να δέσει τέλεια με τίτλους και στίχους βγαλμένους από τη ζωή, έγιναν ύμνος στα χείλη και στο μυαλό μας, τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή μας. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι σχεδόν άπαντες έχουμε και μία ιστορία που να αφορά τον Βασίλη Καρρά. Έστω και έμμεσα.

Διαβάστε την συνέντευξη που μας έδωσε ο ΝΙΝΟ.

Για όσους έχουν την τάση να φωνάζουν τους φίλους τους «αλήτες» για παράδειγμα, είναι δεδομένο ότι το «Με έχεις κάνει αλήτη» το έχουν κάνει ποιηματάκι στις εξόδους τους, πόσο μάλλον όταν ακούν το συγκεκριμένο τραγούδι από τα μεγάφωνα ενός μπαρ.

 

 

Εγώ, παρότι δεν ήμουν ποτέ φαν του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, μπορώ να πω ότι έμαθα τον Καρρά σχετικά μεγάλος, ωστόσο συνειδητοποίησα ότι ήξερα πολλά τραγούδια του όταν κατάλαβα ποιος είναι. Ήταν το 2012 όταν στο γραφείο του πάλαι ποτέ Sport.gr, ένας συνάδελφος Δημήτρης Μιχάλης, έβαζε συνεχώς Πάολα και Καρρά στα ηχεία για να έχει έμπνευση όταν έβλεπε ποδόσφαιρο. Σίγουρα έβαλε πολλά τραγούδια του Καρρά και όχι μόνο ένα, εμένα όμως μου χαράχτηκε για πάντα εκείνη μπάσα φωνή που έλεγε «Τι να μας πεις και εσύ για αγάπη, έχεις ποτέ σου δώσει κάτι…».

Ο συνάδελφος το είχε κάνει ποιηματάκι, και δεν ήθελε πολύ για να μου κολλήσει και μένα. Συμπτωματικά, λίγες μέρες αργότερα, θα βρισκόμουν σε μια αποστολή στην Βουλγαρία, στην οποία είδαμε μαζί με το υπόλοιπο crew αφίσες του Βασίλη Καρρά ο οποίος ετοιμαζόταν να δώσει μία από τις συναυλίες εκείνες για τις οποίες οι Βαλκάνιοι γείτονές μας, ξεκανόνιζαν ακόμα και τις γεννήσεις των παιδιών τους (που λέει ο λόγος) για να τον ακούσουν από κοντά.

 

 

Λίγη ώρα αφού διαβάσαμε ότι ο Βασίλης Καρράς, ο πατριός μου γύρισε και μου είπε «θυμάμαι παλιά ότι ήμουν σε ένα μαγαζί στο Στορκ (έτσι πρέπει να το αποκάλεσε) όπου είχαν προαναγγείλει ότι έρχεται ένας Βασίλης Καρράς από τη Θεσσαλονίκη να τραγουδήσει και το μαγαζί ήταν φίσκα. Οι περισσότεροι δεν τον ξέραμε, φαινόταν όμως ότι είχε κάτι διαφορετικό».

Τελικά όποιον και αν ρωτήσεις, έχει να σου πει και μια ιστορία από τον Βασίλη Καρρά, ασχέτως αν οι περισσότεροι δεν τον γνώρισαν ποτέ από κοντά. Για αυτό, και για πολλούς ακόμα λόγους, θα είναι πάντα ένας και μοναδικός.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved