Ο Βασίλης Καρράς, η φωτογραφία από το νοσοκομείο και ο ξεπεσμός του viral

Ένα post που τον δείχνει ταλαιπωρημένο στο κρεβάτι του νοσοκομείου ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει τη νέα “βόμβα” του διαδικτύου.

“Το μόνο που αξίζει στη ζωή είναι η αγάπη”. Τα λόγια ανήκουν στον Βασίλη Καρρά την ώρα που βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Εκείνες τις ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή και ο θάνατός του βυθίσει στη θλίψη τους οικείους του και προκαλέσει έναν διαδικτυακό σεισμό σε όλους όσοι τον αγάπησαν. Διότι ο Βασίλης Καρράς αγάπησε και αγαπήθηκε. Συμβαίνει αυτό με τους καλλιτέχνες που μιλούν στο μυαλό, την καρδιά και την ψυχή του λαού. Είτε είναι ο Στέλιος Καζαντζίδης, είτε είναι ο Παντελής Παντελίδης.

Ωστόσο αυτά τα λόγια περί αγάπης από τον Βασίλη Καρρά συνοδεύτηκαν από μία φωτογραφία του. Μία φωτογραφία που εμφανίζεται καταβεβλημένος από την αρρώστια. Την φωτογραφία τη δημοσίευσε ο ξάδερφός του και μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ στα social media. Το post έγινε αμέσως viral, προκάλεσε αντιδράσεις και μόλις ο μητροπολίτης κατάλαβε τη “ζημιά”, το κατέβασε:

 

 

«Εγώ είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη νομίζω ήταν τον Οκτώβρη, μετά από μία επίσκεψη στο Άγιον Όρος, και δόθηκε η ευκαιρία να πάω να τον δω στο νοσοκομείο. Ήταν η οικογένειά του εκεί. Ήταν χαρούμενος που έβλεπε γύρω του τους ανθρώπους του. Ήταν η σύζυγός του, οι άνθρωποι που αγαπούσε πολύ. Στο τέλος μου είπε: “ξάδερφε, το μόνο που έχω μέσα μου είναι η αγάπη”. Το μόνο που αξίζει στη ζωή είναι η αγάπη. Είναι μία πολύ ευλογημένη συνάντηση με έναν άνθρωπο, ο οποίος ετοιμαζόταν είχε βάλει κάποιες προτεραιότητες στη ζωή του», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αγαπούσε την οικογένειά του και τον συνάνθρωπο του. Πίστευε και αγαπούσε τον Χριστό. Του έδωσα ένα εγκόλπιό μου ως δώρο, δεν είχα κάτι άλλο να του δώσω. Πήγα απροετοίμαστος στο νοσοκομείο» και τέλος, για την αναστάτωση που προκάλεσε, ο ξάδερφος του Βασίλη Καρρά: «Λυπούμαι, έβαλα μία φωτογραφία από την τελευταία συνάντηση μαζί του και νομίζω ότι ο κόσμος στενοχωρήθηκε και θύμωσε και την κατέβασα. Δεν ήθελα να προκαλέσω έντονή ανησυχία στους θαυμαστές του. Εγώ το έβαλα σαν ξάδερφός του. Εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύει».

Όλοι έχουμε λίγο Βασίλη Καρρά μέσα μας

Το fan club του λαϊκού τραγουδιστή αντέδρασε αμέσως: 

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το άνευ προηγουμένου κύμα συμπαράστασης για την απώλεια του αγαπημένου μας καλλιτέχνη Βασίλη Καρρά! Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός χώρος της Ελλάδας, αλλά και χιλιάδες απλού κόσμου που αγάπησε τον Βασίλη, μας βομβαρδίζει από εχθές με αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης στα social media τα οποία θα χρειαστούν ημέρες ή και εβδομάδες για να διαβαστούν, ενώ είναι εντελώς αδύνατον να απαντηθούν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το ήθος, την ποιότητα, τον χαρακτήρα του Βασίλη μας και για το καλλιτεχνικό του μέγεθος! Είναι επίσης μια μικρή παρηγοριά στο πένθος μας. ΥΓ.: Το γεγονός ότι διέρρευσε φωτογραφία του καλλιτέχνη από τις τελευταίες του στιγμές στο νοσοκομείο από τον οποιοδήποτε μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και το καταδικάζουμε. Ο δικός μας ο Βασίλης δεν θα ήθελε ποτέ να μας αποχαιρετήσει με αυτόν τον τρόπο και να θυμόμαστε αυτή την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του fan club του Βασίλη Καρρά στο Facebook.

 

 

Ένα λάθος της στιγμής και η συνέχεια στα social 

Ο μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ είναι μέλος της οικογένειας του Βασίλη Καρρά. Σωστά ή λάθος, έτσι έκρινε πως έπρεπε να πει το δικό του “αντίο”. Το post κατέβηκε αλλά συνεχίζεται να γίνεται viral σε sites και σε άλλα social media, όπως το TikTok. Το virality στα χειρότερά του. Οι χρήστες των social media έχουν πάρει την σκυτάλη από “δημοσιογράφους, εκδότες - νεκροθάφτες” που ζουν από τον πόνο των άλλων. Κάποτε βλέπαμε paparazzi - video από τη μάνα του Παντελή Παντελίδη να κλαίει πάνω στο μνήμα και τα analytics των sites να παίρνουν φωτιά. Ο θάνατός σου - η πολυτελή ζωή μου σε πραγματική διάσταση. Τα ζόμπι των πληκτρολογίων. Πλέον αυτόν τον ρόλο έχουν αναλάβει οι χρήστες των social media που διαρρέουν φωτογραφίες πάνω στο κρεβάτι του πόνου. Αυτό που κάποτε φάνταζε απάνθρωπο πλέον είναι μια κανονικότητα. Η αξιοπρέπεια έχει αντικατασταθεί από τον αλγόριθμο. Η κοινωνία μας δε μεταμορφώνεται σε τέρας. Έχει μεταμορφωθεί ήδη και απλώς κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Μέχρι τον επόμενο θάνατο, μέχρι το επόμενο story.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved