Στη συμβολή «Ράμπας ΑμεΑ & Κολώνας» στην Αγία Παρασκευή

Γιατί (δεν) μας κάνει εντύπωση που είδαμε χτισμένη κολώνα πάνω σε ράμπα για ΑμεΑ;

Και ενώ ακόμα συνεχίζεται ο «εμφύλιος» για το μετρό στα Εξάρχεια, ο οποίος λόγω των κομμένων δέντρων έλαβε μεγαλύτερη έκταση -ασχέτως αν για πολλούς ήταν απλώς πρόφαση για να κράξουν- άλλη μια καταγγελία ήρθε για να μας επιβεβαιώσει ότι κάτι πάει για πολλοστή φορά λάθος σε αυτή τη χώρα.

Κάπου εδώ, ας επισημάνουμε ξανά πόσο μεγάλη «προσοχή» δίνει αυτή η χώρα στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και συμπεριφοράς. Αφού «γελάσαμε» - για την ακρίβεια απογοητευτήκαμε για πολλοστή φορά- ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε καλή ποιότητα ζωής;

Οδός ράμπας με κολώνα (όχι γωνία, αλλά) ευθεία

Στην Ελλάδα έχουμε δει τα πιο περίεργα πράγματα, από γήπεδο μπάσκετ που η μπασκέτα είναι τοποθετημένη εκτός των τεσσάρων γραμμών, μέχρι και κολώνα του ρεύματος να χτίζεται ακριβώς μπροστά στην είσοδο-έξοδο γκαράζ σπιτιού. Όσοι περνάνε από Αγία Παρασκευή, και συγκεκριμένα έξω από το δημαρχείο, μπορούν να απολαύσουν άλλο ένα καλούδι.

 

 

Πρόκειται για μια κολώνα του ρεύματος η οποία είναι χτισμένη πάνω στο πεζοδρόμιο. Προσοχή όμως, όχι σε οποιοδήποτε σημείο, αλλά ακριβώς πάνω στην ράμπα για τους ανθρώπους ΑμεΑ. Μάλιστα, ένας άνθρωπος ΑμεΑ δεν μπορεί να ανέβει ούτε από δεξιά, ούτε από αριστερά, αφού υπάρχουν σίδερα και πιο μικρές κολώνες γύρω. Θα υποστηρίξει κανείς ότι αυτό είναι πταίσμα μπροστά στα τερτίπια του 42χρονου που βασάνιζε τους δύο ανθρώπους ΑμεΑ και το έδειχνε στο Youtube.

Ο Άγγελος Πεντάρης συνεχίζει να ξεπερνάει την αναπηρία του με χαμόγελο.

Το πιο ανησυχητικό από όλα, όμως, δεν είναι η παραπάνω περίπτωση, ούτε και το όρθιο εμπόδιο για την είσοδο των ΑμεΑ προς το πεζοδρόμιο. Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι δεν μας κάνει καμία εντύπωση, σαν να το περιμέναμε. Δεν υποδεχτήκαμε τα νέα με γουρλωμένα μάτια, αλλά βγάλαμε μια αντίδραση τύπου «άντε πάλι, τι άλλο μπορεί να πάει στραβά;».

Είναι κάτι σαν τον άπιστο σύντροφο που τον πιάνει η σχέση του στα πράσα με άλλη και της υπόσχεται ότι δεν θα το ξανακάνει. Με τη λεπτομέρεια, βέβαια, ότι αυτή ήταν η τέταρτη φορά που γίνεται αυτό, οπότε απλώς περιμένουμε να μάθουμε πότε θα γίνει η πέμπτη και η έκτη.

Όταν θα σοκαριζόμαστε από σκηνικά όπως η κολώνα πάνω στην ράμπα των ΑμεΑ και άλλα παρόμοια περιστατικά που δηλώνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπό μας προκειμένου να γίνεται η δουλίτσα μας, τότε θα έχουμε αλλάξει σαν κοινωνία προς το καλύτερο. Μέχρι τότε βέβαια, καλές κολώνες.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved