2.975 δέντρα «έρχονται» με το νέο μετρό

Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς Γραμμή 4 από το πολύ πράσινο.

Ας το δούμε σοβαρά το θέμα. Αδιαμφισβήτητα στο πλαίσιο της οικολογικής ευσυνειδησίας που είναι πιο έντονη από ποτέ εξαιτίας των περιβαλλοντικών προβλημάτων και της κλιματικής αλλαγής μπαίνει στο επίκεντρο για το τι συμβαίνει με τα δέντρα που έπρεπε να κοπούν στα Εξάρχεια, αλλά και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της περιοχής -και όχι μόνο.

Μήπως πλέον δεν είναι και πολύ ασφαλές το κέντρο της Αθήνας;

Και ενώ η δημιουργία της Γραμμής 4 του μετρό αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων του κέντρου, αλλά και στη μείωση του  κυκλοφοριακής συμφόρησης σίγουρα σήμερα η πράσινη συνείδηση υπερισχύει των πάντων. Δεν θα μπορούσε να μην συμβαίνει, καθώς το κέντρο των Αθηνών πάσχει από έλλειψη πράσινου. Παρόλα αυτά, βρέθηκε η λύση, καθώς τα δέντρα που θα επηρεαστούν φαίνεται να είναι μετρημένα και βγαίνουν 2.975 στο σύνολο.

2.975 δέντρα αναμένεται να φυτευτούν στο πλαίσιο των εργασιών του μετρό και όσα βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων πρόκειται να μεταφυτευτούν.

 

Άρα περισσότερο πράσινο και μετρό -ποιος το περίμενε; 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Αθηναίων έβγαλε σχετική ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν: «Με το μετρό δεν παίζουμε. Γι' αυτό εγκαίρως δρομολογήσαμε τις αναγκαίες λύσεις. Εδώ και καιρό. Με σχέδιο, στοχοθεσία και συνέπεια. Μακριά από σκιαμαχίες και λαϊκισμούς. Το δίλημμα «μετρό ή δέντρα» είναι τεχνητό, είναι ψευδές και επιπλέον πάλιωσε». 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται ανάμεσα στα άλλα και ότι:

Με τη μεταφύτευση των υπαρχόντων δέντρων σε προκαθορισμένα σημεία. Επισυνάπτεται ο σχετικός σχεδιασμός της υπηρεσίας πρασίνου.

Με την προκήρυξη των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την τελική μορφή που θα λάβουν -μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό- οι τρεις εμβληματικές πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης, καθώς και οι χώροι μπροστά από τους σταθμούς «Ακαδημίας», «Ευαγγελισμού», «Αλεξάνδρας» και «Δικαστήρια».

Με την πρόβλεψη για μεταφορά και τοποθέτηση ή αποθήκευση και φύλαξη των γλυπτών και των έργων τέχνης σε χώρους που υποδεικνύει ο Δήμος Αθηναίων.

 





©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved