associated press Κανείς δε μίλησε πιο σωστά για την «ευτυχία» από τον Μάθιου Μακόναχι

Ένα βίντεο – μάθημα ζωής που πρέπει να το βλέπεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

Στο κυνήγι της ευτυχίας. Ο απώτερος σκοπός του ανθρώπου. Για εκείνο το «Άγιο Δισκοπότηρο» που έχουν μιλήσει όλοι οι φιλόσοφοι από την απαρχή της ανθρωπότητας. Έχουν συμφωνήσει, έχουν διαφωνήσει, τους έχει προβληματίσει. Το αιώνιο ερώτημα: Υπάρχει άραγε συγκεκριμένος ορισμός της ευτυχίας; Μπαίνει σε καλούπια; Ποιος, πού και γιατί είναι πραγματικά ευτυχισμένος; Μπορούμε άραγε να την αγγίξουμε και να κάτσουμε στο θρόνο της; Ο Μάθιου Μακόναχι αποφάσισε να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Σε βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Χολιγουντιανός ηθοποιός έδωσε το δικό του ορισμό ξεφεύγοντας λίγο από τα τετριμμένα.

«Τι είναι λοιπόν αυτό που λέμε ότι όλοι προσπαθούμε να πετύχουμε στη ζωή; Τι επιδιώκουμε; Η ευτυχία είναι συνήθως η λέξη. Προτείνω αυτό. Ξεχάστε την ευτυχία. Τι θα λέγατε να κυνηγήσουμε τη χαρά; Η ευτυχία είναι συνήθως ένας προορισμός. Ένα μέρος που πιστεύουμε ότι αν φτάσουμε εκεί, τότε θα είμαι χαρούμενος. Αλλά η χαρά είναι διαφορετική. Δεν είναι προορισμός. Είναι η διαδικασία της ζωής. Το να βρίσκουμε χαρά σε αυτό που είμαστε φτιαγμένοι να κάνουμε. Μπορούμε να βρούμε χαρά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την προορισμό της ευτυχίας. Η χαρά είναι μια διαδικασία. Η ευτυχία είναι προορισμός. Νομίζω ότι θα ήμασταν όλοι πολύ πιο cool, καλύτεροι και πιο αληθινοί αν βρίσκαμε τη χαρά στη διαδικασία και δεν συνεχίζαμε να προσπαθούμε να επιδιώξουμε το αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ανέφικτο».

 

 

Αλήθεια υπάρχει κάποιος που μπορεί να διαφωνήσει με τον 53χρονο Τεξανό star; Μήπως τελικά το κυνήγι της ευτυχίας είναι κάτι το ανέφικτο που μας κάνει να χάνουμε άσκοπα τον χρόνο μας. Ίσως το πραγματικό νόημα της ζωής να βρίσκεται στη χαρά. Στη διαδικασία του να γίνουμε ευτυχισμένοι. Και αν τελικά δεν καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί που πραγματικά πιστεύουμε ότι βρίσκεται η Γη της Επαγγελίας, τότε η καθημερινότητά μας θα γίνει σίγουρα πιο όμορφη απολαμβάνοντας τη χαρά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved