unsplash Σύμβουλος σχέσεων πιστεύει ότι οι άντρες που κάνουν ghosting είναι θηλυπρεπείς

Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι το ghosting είναι αυτοταπείνωση και για τα δύο φύλα και όχι αρνητικό χαρακτηριστικό κάποιου συγκεκριμένου.

Ο Jake Maddock είναι ένας από τους εκατοντάδες relation experts ή dating coaches ή όπως αλλιώς επιλέγει να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος αυτόκλητος σωτήρας της τέχνης του φλερτ που χάνεται και έχει μερικές ενδιαφέρουσες απόψεις να μας πει γύρω από το ghosting. 

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να σώσει ένα πρώτο ραντεβού που δεν πάει καλά;

Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος άντρας εξαφανίζεται μετά από μια καυτή ή/και τρυφερή βραδιά και χάνει το ενδιαφέρον του για τη γυναίκα με την οποία πέρασε αυτή τη βραδιά, δεν είναι άντρας. Για την ακρίβεια συμπεριφέρεται με θηλυπρεπή τρόπο γιατί μάλλον το θεωρεί ανεκτό ή φυσιολογικό να το κάνει μία γυναίκα. 

 

 

Το μανιφέστο του βγήκε στο TikTok και στα σχόλια έγινε το αναμενόμενο πανηγύρι, κάτι που δείχνει και την αναγκαιότητα για να καταλήξουμε κάποια στιγμή σε έναν σαφή ορισμό του τι σημαίνει τελικά αρρενωπότητα, τοξική ή όχι, εύθραυστη και ανθεκτική, αλλά και ποιες είναι οι σχέσεις μας με το άλλο φύλο. 

Το 2023 πολλοί είναι ακόμα οι άντρες ενώ πιστεύουν ότι το ghosting είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά, αυτό για κάποιον λόγο οφείλεται στο ότι αυτός που το κάνει δεν είναι αρκετά άντρας, ενώ είναι απλά καραγκιόζης. Ενώ είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσουμε τον αυθεντικό και πούρο μισογύνη, είναι πιο δύσκολο να βρεις τον συγκεκαλυμμένο που κρύβεται πίσω από μια σωστή άποψη, μόνο και μόνο για να τη χρησιμοποιήσει για να πει κάτι άλλο. 

 

 

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Maddock και όποιος τον πιστεύει ναι μεν θεωρεί σωστά ότι το ghosting δεν είναι σωστή συμπεριφορά, αλλά ουσιαστικά το χρησιμοποιούν για να επιτεθούν στις γυναίκες. Μάλιστα για να το πιστεύει κάποιος αυτό είναι μάλλον σίγουρο ότι δεν κάνει ghosting γιατί είναι κομμάτι δύσκολο να έχει προηγηθεί αυτή η πρώτη νύχτα με τέτοια συμπεριφορά.

Σκόπιμα διάφοροι σύμβουλοι σχέσεων επιλέγουν να προωθήσουν ένα είδος επιστροφής στην παράδοση, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την ίδια την παράδοση των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά μάλλον βρίσκεται στη φαντασία τους ή σε κάποια εποχή που βρίσκεται πιο κοντά στην εποχή των σπηλαίων. 

Ο παντοφλάκιας είναι η άλλη όψη του νομίσματος του ghosting 

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε ότι το ghosting δεν είναι μόνο μια ανέντιμη πράξη απέναντι σε μία γυναίκα, αλλά και μια πράξη που προσβάλλει τον ίδιο μας τον εαυτό και δημιουργεί ένα πάτερν το οποίο αν το συνεχίσουμε, τότε είναι μαθηματικά βέβαια ότι δεν πρόκειται να σταυρώσουμε σοβαρή σχέση. Δεν είναι μόνο ότι θα έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη φάση, αλλά και επειδή είναι μικρός ο κόσμος και οι μαλάκες δεν αργούν να μαθευτούν.   

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved