associated press Κι όμως η αγαπημένη σκηνή του Ταραντίνο δεν περιλαμβάνει γυναικεία πόδια

Δεν θα λυθεί ποτέ το μυστήριο με τις συγκεκριμένες σκηνές, αλλά τουλάχιστον μάθαμε ποια είναι η αγαπημένη του σκηνή από τις ταινίες που έχει γυρίσει.

Ο φετιχισμός του Κουέντιν Ταραντίνο με τα πόδια, πιο συγκεκριμένα με τις σκηνές που έχουν γυναικεία πόδια, είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα κινηματογραφικού σχολιασμού και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να απασχολεί το σχολιάζον και φιλοθεάμον κοινό και μετά τη 10η και τελευταία (;) του ταινία. 

Όλα όσα δεν ήξερες και θα ήθελες να μάθεις για το Pulp Fiction

Η περίφημη σκηνή με το πόδι της Σάλμα Χάγιεκ με τον ίδιο και τη σαμπάνια έχει χαραχτεί τη μνήμη όλων ως μία από της πιο WTF σκηνές που έχουμε δει, αλλά ο ίδιος δικαιολογία το φετίχ του ως μία μέθοδο χτισίματος έντασης για να ετοιμάσει τον θεατή για μια μία δραματική εξέλιξη στη συνέχεια.

 

 

Στην προσπάθειά του να μας πείσει ότι το εννοεί αυτό με το χτίσιμο της έντασης και δεν είναι κάποιο ποδολαγνικό φετίχ, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ανέλυσε την αγαπημένη σκηνή χτισίματος έντασης, η οποία και δεν περιλαμβάνει ίχνος γυμνού γυναικείου πέλματος και γενικά δεν υπάρχει τίποτα το ερωτικό στην μικρή της πλοκή.

H παράξενη φιλία του Ταραντίνο με τον Μορικόνε

Η σκηνή δεν είναι άλλη από την έναρξη του Inglorious Basterds. Εκεί που ο συνταγματάρχης Λάντα ξεκινάει κάτι αν φιλική κουβέντα με τον κτηνοτρόφο για να καταλήξει αργά αλλά σταθερά σε ανάκριση. Με μια σειρά από διαδοχικές και μεθοδικές ερωτήσεις, ο κτηνοτρόφος λυγίζει και ομολογεί το ότι παρέχει καταφύγιο σε Εβραίους και μάλιστα χωρίς την παραμικρή χρήση σωματικής βίας. Ο Λάντα χτίζει σε όλη τη διάρκεια της σκηνής μια πολύ απειλητική φιγούρα, αφού πρώτα έχει χρησιμοποιήσει την ευγένεια για να ρίξει τις άμυνες του κτηνοτρόφου και να το καθαρίσει τελικά σαν αυγό. 

 

 

Δεν έχουμε πειστεί για τις αγαθές προθέσεις του Ταραντίνο σε ό,τι αφορά τα γυμνά γ γυναικεία πόδια, άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η διαβόητη σκηνή με τη Χάγιεκ ήταν εντελώς άσχετη με την πλοκή και μάλιστα έβαλε τον ίδιο του εαυτό για να δεχτεί το πόδι της στο στόμα του, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι όντως είναι πολύ καλός στο χτίσιμο της έντασης μέσα από την εξέλιξη των χαρακτήρων του μέσα από μόλις μία σκηνή. Για να δούμε αν θα το κάνει και στη 10η ταινία του τόσο καλά. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved