Pulp Fiction: Όλα όσα δεν γνώριζες για το έπος του Quentin Tarantino

28 χρόνια επιρροής από τον τρελόκοσμο του ιδιαίτερου σκηνοθέτη.

Κακά τα ψέματα, ο κινηματογράφος του σήμερα έχει πολλές επιρροές από το ανεξάντλητο σύμπαν του Quentin Tarantino. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Αν όμως, λέμε αν, έπρεπε να θέσουμε ένα σημείο εκκίνησης για το πέρασμα στο mainstream κοινό, τότε θα λέγαμε πως αυτή η γραμμή της αφετηρίας ήταν ξεκάθαρα το Pulp Fiction.

 

 

Η ταινία κλείνει φέτος 28 χρόνια ζωής και σου παρουσιάζουμε τα πιο ενδιαφέροντα γι’ αυτή που πιθανώς να μην γνώριζες. 

1. Θεωρείται από τις πιο οικονομικές ταινίες του Tarantino. Κόστισε μόλις 8,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μέσα στην πρώτη εβδομάδα είχε συγκεντρώσει έσοδα 9.3 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το λες και επιτυχία.

2. Ο χαρακτήρας της Honey Bunny ονομάστηκε από το κατοικίδιο κουνέλι της Linda Chen, της υπεύθυνης σεναρίων του Tarantino. Είχε ζητήσει από τον σκηνοθέτη να προσέχει το κουνέλι για να φύγει ταξίδι αλλά ο Tarantino αρνήθηκε. Δυστυχώς το κατοικίδιό της πέθανε και ο σκηνοθέτης για να το τιμήσει έδωσε το όνομα του στον χαρακτήρα της Amanda Plummer.

 

 

3. Στη σκηνή με τον Gimp, ο Tarantino ήθελε το My Sharona των Knack ως μουσικό χαλί. Τελικά κατέληξε με το Comache των The Revel.

Υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που θα ήθελες να μάθεις και στα μαζέψαμε στο παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved