Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία πίσω από το Cocaine Bear

Η ταινία που διχάζει κριτικούς και κοινό, έχει πίσω της μία σοκαριστική, αληθινή και πολύ κωμικοτραγική ιστορία.

Έχουμε μπερδευτεί, η ταινία μιλάει τελικά για έναν διεφθαρμένο αστυνομικό ο οποίος μετατρέπεται σε έμπορο κοκαΐνης ή μήπως τελικά η ταινία μιλάει για μία αρκούδα που πραγματικά γουστάρει να «σνιφάρει»; Ακόμη δεν ξέρουμε τι από τα δύο ισχύει, θα προσπαθήσουμε όμως να διηγηθούμε την αληθινή ιστορία πίσω από το φανταστικό σενάριο της ταινίας. Ναι εδώ έχουμε έναν «θησαυρό» που μπορεί να προκαλέσει πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις.

 

 
 

Πριν από 40 χρόνια μία αρκούδα κατά λάθος κατάπιε μία τεράστια ποσότητα κοκαΐνης σε κάποια αγροτική περιοχή της Georgia. Πως έγινε αυτό; Κι όμως έγινε και είμαστε έτοιμοι να μάθουμε τον τρόπο. Σίγουρα ο τίτλος δεν είναι μεταφορικός μιας και η ταινία όντως δείχνει μία αρκούδα που έχει καταναλώσει πολύ κοκαΐνη. Μπορεί η αρκούδα στην ταινία να σκοτώνει ανθρώπους αλλά όμως η αληθινή ιστορία λέει πως όντως μία αρκούδα βρήκε τυχαία μία μεγάλη ποσότητα του ναρκωτικού και το έφαγε.

 

 
 

To trailer της ταινίας είναι πραγματικά απολαυστικό αλλά στην πραγματική ιστορία φυσικά η αρκούδα δεν βγήκε να κάνει killing spree. Οι εφημερίδες της εποχής έγραψαν πως κάπου σε ένα δάσος της Georgia μία μαύρη αρκούδα πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης. Όσο απίστευτο και κωμικοτραγικό ακούγεται κάτι τέτοιο, είναι αληθινό και κάποτε συνέβη. Το περιστατικό έγινε το 1985, μετά που ένα πολύ μεγάλο φορτίο του ναρκωτικού χάθηκε στο δάσος. Το φορτίο ρίχτηκε από το αεροπλάνο του εμπόρου ναρκωτικών Andrew Thornton, λόγω του ότι το αεροπλάνο δεν άντεχε άλλο βάρος κι επρόκειτο να πέσει. Η αρκούδα βρήκε το πεσμένο φορτίο και κυριολεκτικά το έφαγε όλο με αποτέλεσμα να πεθάνει από υπερβολική δόση.

 

 
 

Goonies: Η ταινία που έδωσε την χροιά της περιπέτειας στην παρέα

Το πιο αστείο όμως στην ιστορία αυτή είναι πως οι αρχές πήραν την αρκούδα και την βαλσάμωσαν. Το χειρότερο όμως πιο είναι; Πως το βαλσαμωμένο ζώο βρίσκεται σε κοινή θέα στο Kentucky Fun Mall. Όσο όμως πιο βαθιά πάμε στην ιστορία, το παράδοξο στοιχείο αρχίζει να αυξάνεται διαρκώς. Την βαλσαμωμένη αρκούδα, πριν την πάρει το Kentucky Mall, την είχε στο σπίτι του στο Las Vegas ο διάσημος country τραγουδιστής Waylon Jennings. Η ιστορία έχει πολλές παράδοξες πλευρές όπως και να την πιάσεις. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποιος μπήκε στον κόπο να την βαλσαμώσει μετά τον παράξενο θάνατο της από O.D. κοκαΐνης ή πως κατέληξε τελικά στο σπίτι του διάσημου country τραγουδιστή.

 

 
 

Σίγουρα όμως σήμερα και μετά την παραγωγή της ταινίας, με κάποιο τρόπο η ίδια η αρκούδα δικαιώνεται και μένει στην ιστορία σαν ένα από τα πιο παράδοξα και περίεργα συμβάντα στην ιστορία του εμπορίου ναρκωτικών αλλά και τελικά στην ιστορία όλων των αρκούδων του κόσμου όλου. Εμείς σίγουρα θα πάμε να δούμε την ταινία που σύντομα θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες. Και ένα τελευταίο στοιχείο που μας κάνει να θέλουμε να δούμε την ταινία είναι πως στο Cocaine Bear παίζει ο Ray Liotta, ένας ρόλος που έμελλε να είναι ο τελευταίος του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved