The Challenge: Η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στο διάστημα έχει διαστημικό trailer

Οι Ρώσοι κινηματογραφιστές κατάφεραν αυτό που δεν μπόρεσε ούτε το Χόλιγουντ να καταφέρει.

Πως θα σου φαινόταν να δεις πως είναι το αληθινό διάστημα χωρίς να χρειαστεί να πας εκεί ο ίδιος; Ναι πλέον ο κινηματογράφος εξελίσσεται σε επίπεδα κανονικής επιστημονικής φαντασίας. Οι Ρώσοι το έκαναν πραγματικότητα και δεν είναι τυχαίο πως σε λίγο καιρό ίσως να την δούμε και στις αίθουσες. Η ρωσική εταιρεία διανομής και παραγωγής ταινιών Central Partnership παρουσίασε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «The Challenge» (στα αγγλικά), από τον σκηνοθέτη Klim Shipenko, με το φιλμ να είναι γυρισμένο εκτός Γης. 

Υπάρχει ένα μέρος στη Γη που νιώθεις σαν το διάστημα

 

Σας είχαμε πει ποια ήταν η ταινία εδώ και καιρό. 

Προσοχή όμως, τίποτα δεν είναι σε στούντιο. Στην ταινία υπάρχουν μόνο περίπου 30-40 λεπτά πραγματικών διαστημικών πλάνων, ενώ τα υπόλοιπα γυρίστηκαν στη Γη, σε στούντιο και σε πραγματικές τοποθεσίες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα firstshowing. Αλλά αν το σκεφτεί κανείς δεν είναι και λίγο πράγμα τα 40 λεπτά υλικού στο πραγματικό κενό του διαστήματος. Είναι πραγματικά ένα κινηματογραφικό κατόρθωμα.

 

 
 

Για χρόνια αυτό το όνειρο ήταν στα κεφάλια των σκηνοθετών και παραγωγών του Χόλυγουντ αλλά όμως κανείς μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να το υλοποιήσει. Οι Ρώσοι τους πρόλαβαν και τώρα έχουμε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας. Η υπόθεση έχει να κάνει με την δύσκολη επέμβαση που πρέπει να πραγματοποιήσει μία γιατρός σε συνθήκες διαστήματος σε έναν συνάδελφο της αστροναύτη. Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστριά του Γιούλια Πέρεσιλντ (Yulia Peresild) έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Οκτώβριο του 2021 και ξεκίνησαν μαζί μια 12ήμερη αποστολή. Εκεί έγιναν και όλα τα γυρίσματα. Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.

Η ταινία, στη οποία πρωταγωνιστούν επίσης οι Βλαντίμιρ Μασκόφ (Vladimir Mashkov), Αλιόνα Μορντοβίνα (Alyona Mordovina), Tatyana Dogileva και Σεργκέι Μπουρούνοφ (Sergey Burunov), θα κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία στις 23 Απριλίου του 2023. Δεν ξέρουμε αν θα την δούμε στις ελληνικές αίθουσες, πράγμα πολύ δύσκολο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved