associated press O Bruce Willis διαγνώστηκε με άνοια και μας θύμισε όσα έχουν πραγματικά νόημα στη ζωή

Η ανακοίνωση των «γυναικών» του είναι μια σπουδαία υπενθύμιση του τι σημαίνει τελικά οικογένεια.

Πέρασε ένας περίπου χρόνος από όταν ανακοινώθηκε ότι η καριέρα του Bruce Willis θα τελείωνε πρόωρα. Η διάγνωσή του με αφασία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ίσως γιατί κι εμείς δεν απέχουμε και τόσο πολύ από τις γιαγιάδες μας που πίστευαν ότι ο Γιώργος Βασιλείου ήταν όντως αστυνομικός και του μιλούσαν στην τηλεόραση. Η εικόνα που έχουμε για τους ηθοποιούς που έχουν παίξει σε θρυλικές ταινίες δράσης, όπως η σειρά των Die Hard, είναι παγωμένη στην πρώτη προβολή. Στη συλλογική μας μνήμη δεν είναι μόνο αγέραστοι, αλλά και άφθαρτοι. Όλοι μπορούν να γεράσουν και να μαραζώσουν, αλλά όχι και οι action heroes των παιδικών μας χρόνων. Και μετά έρχεται η σκληρή πραγματικότητα. 

 

 

Χτες η οικογένεια του Bruce Willis με ένα ποστ στο Instagram ανακοίνωσε πως η κατάσταση της υγείας του επιδεινωθηκε. Πλέον πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, μια μορφή άνοιας που οφείλεται σε εκφύλιση του εν λόγω λοβού. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Bruce Willis δεν περιορίζονται πλέον στην επικοινωνία, αλλά εξελίσσονται σε ολοένα και πιο σοβαρά. 

Υπάρχουν action heroes, υπάρχει και ο Bruce Willis 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται η ανακούφιση που ένιωσε η οικογένεια για την ξεκάθαρη διάγνωση, ώστε να ξέρει τι έχει να περιμένει, αλλά και να μην έχει φρούδες ελπίδες για την κατάσταση. Ωστόσο το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υπογραφή της ανακοίνωσης, οι «γυναίκες του Willis». Αυτές είναι σύζυγός του Emma Heming, οι πέντε κόρες του, αλλά και η μητέρα αυτών, η πρώην σύζυγός του Demi Moore. Με την κοινή τους υπογραφή, αυτές οι επτά γυναίκες έδειξαν τι σημαίνει οικογένεια, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό το στερεότυπο που έχουμε στο μυαλό μας.

 

 

Οι άνθρωποι πολλές φορές αφήνουμε την πικρία να μας κυριεύει και να μας καθοδηγεί μετά από δυσάρεστα γεγονότα στη ζωή μας, από απώλειες, χωρισμούς και ασθένειες. Σε αυτή την περίπτωση όμως μας έδειξαν ότι η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά μπορούν να βάλουν στην άκρη εγωισμούς και προσωπικές εμμονές. Μικρά κι ασήμαντα μεταξύ ανθρώπων που έζησαν μαζί και με πάθος δεν γίνεται να μπαίνουν εμπόδιο για να συνεχίσουν να είναι άνθρωποι και πολιτισμένοι. 

Τι θα ήταν το Die Hard χωρίς τον Hans Gruber;

Αυτό δεν ισχύει μόνο σε τέτοιες σοβαρές και στενάχωρες καταστάσεις, γιατί η άνοια είναι μια ασθένεια που πονάει περισσότερο όσους αγαπάνε τους πάσχοντες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επώδυνο από το να έχεις μπροστά σου έναν άνθρωπο που αγαπάς και να μην μπορείς να του μιλήσεις και να μην σε αναγνωρίζει. Ας γίνει το παράδειγμα αυτών των γυναικών κανόνας, για το πώς συμπεριφερόμαστε με τους γύρω μας, ακόμα κι όταν δεν μας αναγκάζει μια δύσκολη κατάσταση. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved