H μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων από ταινίες του James Bond βγαίνει στο σφυρί

Όποιος ενδιαφέρεται και το βαστάει η τσέπη του ας κλείσει αεροπλάνο για California.

Δεν είναι η πιο ακριβή συλλογή ούτε και η πιο σπάνια, είναι όμως η πιο μεγάλη. Αντικείμενα από τις ταινίες του James Bond βγαίνουν στο σφυρί στο Book Fair που θα γίνει στην Pasadena της California. Η συλλογή περιέχει 119 αντικείμενα από ταινίες του James Bond και ανήκει στο γνωστό agency δημοπρασιών Peter Harrington το οποίο έρχεται κατευθείαν από το Λονδίνο. Μέσα στη συλλογή μπορεί κανείς να βρει πολλά σπάνια «καλούδια» που οι φανατικοί συλλέκτες θα δώσουν μάλλον χοντρά λεφτά για να αποκτήσουν.

Τι περιέχει όμως αυτή συλλογή που την κάνει τόσο σημαντική; Δεν έχετε περιέργεια να μάθετε; Ψάξαμε και βρήκαμε ακριβώς τι θα βρει κανείς μέσα στην Silver Lining συλλογή.

 

 
 

O James Bond του Daniel Craig ήταν καταδικασμένος να πεθάνει

Εδώ μπορεί κανείς να βρει ένα πρώτο draft από το original σενάριο του Dr. No, storyboards από τα γυρίσματα του Casino Royale, υλικά και props από την ακυρωμένη ταινία Warhead, άπειρα γραπτά που προέρχονται από το Thunderball και πολλά άλλα πολύ σημαντικά αντικείμενα από τις ταινίες και τα σετ γυρισμάτων.

 

 
 

Τι θα ήταν τελικά ο James Bond χωρίς τους κακούς του;

Πολλά από τα αντικείμενα είναι εξαιρετικά σπάνια και δυσεύρετα, κάποια μάλιστα από τα αντικείμενα δεν γνωρίζαμε καν πως υπάρχουν μέσα στο σύμπαν του James Bond. Για παράδειγμα η μακέτα που είχε φτιαχτεί για την ακυρωμένη ταινία Warhead η οποία είχε σκηνές κάτω από το άγαλμα της Ελευθερίας, με υπόγεια περάσματα και μηχανικούς καρχαρίες. Επίσης μέσα στη συλλογή μπορεί κανείς να βρει τις εξαιρετικά σπάνιες ακουαρέλες της Gerald Moulin η οποία εργαζόταν στο σετ των ταινιών Tomorrow Never Dies.

Η συγκεκριμένη συλλογή άνηκε στον συλλέκτη Martin Schøyen ο οποίος θεωρείται ειδικός στα αντικείμενα ταινιών του James Bond και προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του ίδιου του Ian Fleming. H συλλογή ξεκινάει την δημοπρασία στα 400.000 δολάρια. 

Η δημοπρασία θα γίνει στις 10 Φλεβάρη στην California.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved