O Daniel Craig παρασημοφορήθηκε ακριβώς όπως ο James Bond

Ένα μετάλλιο που απονέμεται σε αληθινούς πράκτορες της MI6 απονεμήθηκε στον μέχρι πρότινος 007 σε ειδική τελετή.

Αμέσως μετά την «αποστρατεία» του Daniel Craig από τον ρόλο του James Bond ξεκίνησαν και οι αποδόσεις τιμών όπως μόνο οι Βρετανοί ξέρουν να τις κάνουν. Πριν από περίπου ένα χρόνο, στον Craig απονεμήθηκε ο βαθμός του Αντιπλοιάρχου επί τιμή, ο βαθμός που κατείχε και ο ίδιος ο James Bond στο Βασιλικό Ναυτικό, μια μικρή αναφορά στη θητεία του Ian Fleming ως έφεδρος αξιωματικός κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ. 

Εκείνη η τελετή που έφερε πιο κοντά τον Craig με τον Bond, ή τον Bond πιο κοντά στην πραγματική ζωή αν θέλετε, είχε και συνέχεια. Τον περασμένο Ιανουάριο ο Craig έγινε μέλος του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, μία διάκριση που απονέμεται σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Διπλωματικού Σώματος ως αναγνώριση της προσφοράς τους στο Ηνωμένο Βασίλειο σε αποστολές στο εξωτερικό. 

 

 

Από τη στιγμή που ο Craig έγινε και επίσημα μέλος της οικογένειας του Βασιλικού Ναυτικού, είχε τις τυπικές συνθήκες για να του απονεμηθεί η εν λόγω τιμή και αυτό ακριβώς έκανε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει την απονομή του μεταλλίου, κάτι που ανέλαβε να κάνει η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα. 

Ντυμένη με τη στολή της Ναυάρχου, η πριγκίπισσα Άννα παρασημοφόρησε και επίσημα τον απόστρατο 007 με το μετάλλιο του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου και η ανακοίνωση στα social media του παλατιού για την τελετή έγινε με μια ατάκα του Dr Kanaga: «Σας περιμέναμε κύριε Bond»

 

 

Αυτού του είδους οι τελετές και απονομές δείχνουν πόσο σημαντική είναι εικόνα που δίνει ο James Bond  για τη Μεγάλη Βρετανία σε ολόκληρο τον κόσμο και η κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, είναι ένα στοιχείο που πολλαπλασιάζει το πολιτιστικό αποτύπωμα του φανταστικού ήρωα των διηγημάτων του Ian Fleming. Από την άλλη, υπάρχει μια μικρή ελληνική νότα σε αυτή την απονομή, που αξίζει να αναφερθεί.

Το Τάγμα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου ξεκίνησε ως διάκριση για τους Βρετανούς που υπηρετούσαν στην Επτάνησο Πολιτεία, όσο αυτή ήταν υπό την κυριαρχία των Βρετανών και μέχρι να περάσει στην ελληνική επικράτεια με την ενθρόνιση του βασιλιά Γεωργίου. Τα χρώματα της ταινίας του παράσημου προέρχονται από τη σημαία των Επτανήσων. Το πέρασμα των Επτανήσων στην ελληνική επικράτεια αφαίρεσε από το Τάγμα την αποστολή του και αμέσως μετά μετατράπηκε σε διάκριση για όσους Βρετανούς υπηρετούν στο εξωτερικό, μια αποστολή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved