associated press Τον όρκο του Ιπποκράτη έχει δώσει ο διαιτητής στο Καναδάς-Βέλγιο

Έμπειρος χειρουργός με έντονη φιλανθρωπική δράση στα γήπεδα της Αφρικής ο απίθανος τύπος που αν τον ρωτήσεις τι ώρα είναι σου λέει «παίζετε μπάλα».

Για πολλούς φιλάθλους, η εθνική ομάδα του Καναδά είναι η μεγάλη και ψιλοαναμενόμενη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ, ειδικά από τη στιγμή που αυτή η χώρα με την άγνωστη ποδοσφαιρική παράδοση ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση μαζί με τις ΗΠΑ και το Μεξικό. 

Δυστυχώς για τους λάτρεις των φερέλπιδων underdogs, ο συμπαθής Καναδάς βρήκε στον δρόμο του το Βέλγιο και για τους λάτρεις της στατιστικής, ο Καναδάς έχει να εμφανιστεί σε Μουντιάλ από το ‘86, όπου το Βέλγιο πρωταγωνίστησε στο επικό σφάξιμο απέναντι στην Σοβιετική Ένωση με εκείνο το 4-3 της ντροπής. Αυτή τη φορά το Βέλγιο είχε την πολύτιμη βοήθεια του Janny Sikazwe, έμπειρου χειρουργού με μετεκπαίδευση στα καλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του κόσμου. 

 Παρόλα αυτά τον αρχηγό του Βελγίου τον παραδεχτήκαμε.

 

Τα πέναλτι που έβλεπε και δεν έβλεπε στο ματς του Καναδά με το Βέλγιο μπορεί να ωφέλησαν τα μάλα τους Κόκκινους Διαβόλους, αλλά δεν είναι και η πιο επική του διαιτητική στιγμή. Το 2018 ο διαιτητής με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας που βλέπει παραβιάσεις μόνο στο μισό γήπεδο, αποφάσισε να λήξει στο 85’ το ματς μεταξύ Τυνησίας και Μάλι γιατί μέχρι τόσο γούσταρε να σφυρίζει. Εκτός από αυτή στιγμή παραφροσύνης, ο Janny Sikazwe αρνήθηκε επανειλημμένα να συμβουλευτεί το VAR σε μία κόκκινη κάρτα που έκρινε τελικά το ματς. Βέβαια αν κρίνουμε και από τη γενικότερη άρνηση που έχει για το VAR μπορεί να πιστεύει ότι είναι μαραφέτι για φλώρους και όχι διαιτητές-άντρες παλαιάς κοπής. 

 

 

Μαζί και με διάφορα άλλα περίεργα περιστατικά που παρατήρησε η Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, προχώρησε σε έρευνα εις βάρος του μανιακού με το νυστέρι και βρέθηκαν κάτι όμορφα φιξαρίσματα για τους λάτρεις του καλού 1,55 στο Αφρικανικό Champions League, με πιο καραμπινάτη περίπτωση αυτή του ματς Esperance εναντίον Primiero de Agosto. 

Εμείς πάντως συγκινηθήκαμε που είδαμε ξανά τον Ρίγκομπερτ Σονγκ.

Είναι άγνωστο για ποιον ακριβώς λόγο αυτός ο λαμπρός επιστήμονας είναι στα γήπεδα του Κατάρ, αντί σε κάποια κλινική του ΕΚΠΑ, αλλά με τόσα σκάνδαλα που έχουν μαζευτεί σε αυτή τη διοργάνωση που είναι από μόνη της ένα σκάνδαλο, μάλλον θα τον θυμόμαστε σαν χαριτωμένη λεπτομέρεια όσων πρόκειται να δούμε.  

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved