Assosiated Press Ο Βερτόχεν είπε τα πάντα χωρίς να ξεστομίσει λέξη

Σε αυτό το Μουντιάλ ακόμα και η «προσποιητή» σιωπή έχει φωνή.

«H σιωπή μου προς απάντησή σας». Θα μπορούσαν όλα να ξεκινούν και τελειώνουν εκεί, ειδικά σε αυτό το Μουντιάλ του Κατάρ που ό,τι και να έχει ειπωθεί και αφορά τον άνθρωπο δεν καταπίνεται αλλά μασιέται και στο τέλος φτήνεται. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε ξανά τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζητημάτων πέρα από το ποδόσφαιρο, στο τέλος θα καταντήσουμε γραφικοί και επαναλαμβανόμενοι. Όχι μόνο εμείς, αλλά celebrities, ομάδες και ομοσπονδίες.

Μην πάμε μακριά, εδώ η Εθνική Γερμανίας φωτογραφήθηκε με κλειστά στόματα για τις απαγορεύσεις της FIFA στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Την ίδια στιγμή στη Δανία υπάρχουν σκέψεις αποχώρησης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, κίνηση που φαίνεται ασπάζονται και άλλες αντίστοιχες ως διαμαρτυρία στο πρόσωπο του προέδρου, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Έτσι όπως το πάει ο τύπος θέλει να διαλύσει τη FIFA.

 

Ο Βερτόχεν τα είπε όλα

Οι ποδοσφαιριστές και γενικότερα οι άνθρωποι της Εθνικής Ομάδας της Δανίας έχουν συνειδητοποιήσει ότι η συμμετοχή τους στην τελική φάση του Κατάρ ξεπερνάει τα ποδοσφαιρικά σύνορα. Είναι δεδομένο ότι η παραμικρή λέξη ανεξαρτήτου ομάδας, η υπόνοια διαμαρτυρίας ή η αίσθηση πράξης κατά των περιορισμών θα σημάνουν τιμωρία. Αυτή την ποδοσφαιρική «τρομοκρατία» καταλάβαμε από τα λεγόμενα του Τόμας Βερτόχεν του Βελγίου.

 

 

«Εδώ κατά πρώτο λόγο έχουμε έρθει να παίξουμε μπάλα» είπε αρχικά ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αγώνα Βέλγιο-Καναδά. Η ερώτηση ήταν για τα θέματα εκτός ποδοσφαίρου που έχουν προκύψει στο Μουντιάλ του Κατάρ και φάνηκε ότι είχε -όπως όλοι- πολλά να πει επί του θέματος. Και τοποθετήθηκε, χωρίς όμως να πει κουβέντα.

Η σύντροφος του Καράσκο είναι σημαντικός λόγος για να υποστηρίξεις το Βέλγιο.

«Επειδή θέλω να εμφανιστώ στην σέντρα του αγώνα (σ.σ. Βέλγιο-Καναδάς 1-0) δεν θέλω να πω τίποτα. Ξέρω ότι θα μπω στο στόχαστρο» ήταν τα λόγια που αποκάλυψαν την τρομοκρατία γύρω από τους ποδοσφαιριστές και το κλίμα-μπαρούτι που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα γήπεδα του Κατάρ. Σαν αρχηγός άλλωστε της Εθνικής του ομάδας πρέπει να φροντίζει συνεχώς να είναι πρώτα αυτός διαθέσιμος για το λόγο τον οποίο βρίσκεται εκεί. Για να παίξει μπάλα.

 

 

Ταυτόχρονα όμως έδωσε και την πιο λακωνική απάντηση, παίρνοντας θέση για τα ζητήματα που δεν αφορούν το άθλημα χρησιμοποιώντας τη δύναμη της σιωπής. Κανείς δεν θα του πει τίποτα, γιατί κατάφερε να πει πολλά χωρίς καν να ανοίξει το στόμα του. Εκεί η FIFA τι θα έχει να του προσάψει;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved