Assosiated Press Με το «αντίο» της Λιζ Τρας ξύπνησε και το Εγγλέζικο χιούμορ

To hashtag #LiztrussResign γέμισε Τρας-ίλα το διαδίκτυο. 

Για όποιον το είχε «παίξει» στο στοίχημα τελικά πληρώθηκε αν και η αλήθεια είναι ότι δεν είχε μεγάλη απόδοση. Μια ματιά να έριχνε κανείς στο House of Cards της Βρετανίας δεν άφηνε δεν θα έδινε και άλλη επιλογή στην μέχρι πρότινος Πρωθυπουργό, Λιζ Τρας.

Μετά και την κατάρρευση του οικονομικού της προγράμματος και το ντόμινο απομάκρυνσης υπουργών της, η αντικαταστάτης του «ταρτούφου» Μπόρις Τζόνσον με την λιτή ενημέρωση παραίτησης στον Βασιλιά Κάρολο επιβεβαίωσε αυτό που θα λέγαμε σε αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα: «δεν πρόλαβε ούτε παρέλαση». 

Όσο και αν η ίδια υποστήριζε ότι δεν θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά της.

 

Μπόρις Τζόνσον: Πώς ένας «ταρτούφος» έφτασε να κυβερνά τη Βρετανία;

44 ολόκληρες μέρες στην εξουσία αποδείχτηκαν ατελείωτες για την πλέον αντιπαθητική παρουσία στον πρωθυπουργικό θώκο τα τελευταία χρόνια, με το ίδιο της το κόμμα (συντηρητικό) να δείχνει να καταρρέει συνεχώς την ώρα που οι εργατικοί ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα στις δημοσκοπήσεις.

Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για αντικαταστάτη -κάτι ακούγεται για επιστροφή Μπόρις Τζόνσον- η ουσία είναι ότι στη Βρετανία βιώνουν το απόλυτο πολιτικό χάος με τα «χτυπήματα» να είναι πολλά και κάτω από τη μέση. Η αρχή ήταν το Brexit και οι τραγικοί χειρισμοί κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ύστερα ο θάνατος του Πρίγκιπα Φίλιππου και κυρίως εκείνος της Βασίλισσας Ελισάβετ, η διαδοχή τους μετά από 70 χρόνια από Κάρολο, ταυτόχρονα όμως έρχεται και ένα παρατεταμένο χτύπημα με σημαντική οικονομική και κοινωνική κρίση λόγω του πληθωρισμού που έφθασε το 10,1%, για πρώτη φορά σε 40 χρόνια.

Τύπος είχε προβλέψει μήνες πριν με ακρίβεια ημέρας τον θάνατο της Ελισάβετ

No more rumour, καιρός για χιούμορ

Με τη μια παραίτηση (Τζόνσον) να τη διαδέχεται μια νέα (Τρας) καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο θετικά στο αγγλικό μέτωπο, ωστόσο πολλές φορές η καλύτερη λύση για να διασκεδάσεις από τον «πόνο» και την αβεβαιότητα είναι να αστειευτείς με την κατάσταση. Σίγουρα οι Βρετανοί δεν φημίζονται για την κουζίνα όπως και για το χιούμορ τους, το θέμα είναι ότι οι εξελίξεις και το hashtag #LiztrussResign «γέννησε» έμπνευση και αρκετή Τρας-ίλα στις αναρτήσεις τους.

«Ζηλεύω που στην Αγγλία έχουν βρει τον τρόπο να ξεφορτώνονται τους πιο άχρηστους πολιτικούς ηγέτες», ήταν ίσως η πλέον βαθυστόχαστη ανάρτηση γύρω από την πολύκροτη παραίτηση της Λίζα Τρας.

Η πλειονότητά τους πάντως κινήθηκε σε πιο «ανάλαφρους» ρυθμούς όπως μπορείς να διαβάσεις παρακάτω. Αν η Λιζ Τρας έκλεινε δίμηνο ενδέχεται να μην είχαν τόσο πνεύμα, όμως 44 μέρες είναι ιδανικός αριθμός για να ξυπνήσει το εγγλέζικο χιούμορ στα social media.

 

 

 

Liz Truss Resigns


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved