Ακόμη και η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε τα σκοτεινά μυστικά της

Ο κόσμος δεν γνώριζε γι’ αυτά μέχρι πρόσφατα.

Για ολόκληρη τη ζωή της η Ελισάβετ υπηρέτησε το στέμμα και δεν παραπονέθηκε ποτέ γι’ αυτό το πολύ μεγάλο βάρος. Έβαλε το στέμμα στο κεφάλι της το 1952 όταν ήταν μόνο 25 χρονών. Μία απόφαση ζωής.

Δεν είχε όμως ουσιαστική επιλογή. Έπρεπε να το κάνει και το έκανε όσο καλύτερα μπορούσε.

Ο αγαπημένος της πατέρας Βασιλιάς Γεώργιος IV της άφησε ένα πολύ δύσκολο χρέος.

70 χρόνια μετά η Βασίλισσα Ελισάβετ αφήνει την τελευταία της πνοή κι έναν κενό θρόνο.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της η Ελισάβετ βίωσε δολοφονίες, εξεγέρσεις, πολέμους, οικονομικές κρίσεις και τεχνολογικές εξελίξεις που ουσιαστικά άλλαξαν τον κόσμο.

Χρονοταξιδιώτης προέβλεψε πως θα πεθάνει η Ελισάβετ το 2022

Μερικά από τα πιο σκοτεινά μυστικά της έγιναν γνωστά πολύ πρόσφατα. Μυστικά που θα ήταν άβολο να μαθευτούν όσο εκείνη ήταν εν ζωή.

Τι έκρυβε όμως μέσα της η πιο διάσημη βασίλισσα του κόσμου;

Δεν προοριζόταν για Βασίλισσα

Για την ακρίβεια προοριζόταν να ζήσει τη ζωή της με φυσιολογικό τρόπο, στην άκρη της δημοσιότητας. Όταν όμως ο θείος της κι αδερφός του πατέρα της, King Edward VIII, αρνήθηκε τον θρόνο λόγω έρωτα, εκείνη έπρεπε να γίνει βασίλισσα.

 

queen

 

Υπήρχε ένα τρομερό μυστικό για τον King George VI

Πολλοί λίγοι γνώριζαν για την κακή υγεία του πατέρα της. Μάλιστα η ίδια έμαθε για τον καρκίνο στα πνευμόνια του λίγο πριν από τον θάνατο του. Όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος πέθανε εκείνη και ο σύζυγος της Φίλιππος βρισκόντουσαν σε αναψυχή στο Treetops Hotel στην Kenya, και συγκεκριμένα στο Aberdare National Park.

 

 
 

Ήταν μία δεινή τσογαδόρος

Ήταν πολύ γνωστή η αγάπη της για τα άλογα. Κανείς όμως έξω από τον κύκλο της δεν ήξερε πόσο πάθος είχε με τον τζόγο του ιπποδρόμου. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ζωής της κέρδισε γύρω στα 9 εκατομμύρια λίρες από στοιχήματα που συμμετείχαν τα άλογα της.

 

 
 

Η ζωή της στο παλάτι

Όλοι λένε για το πόσο καλή και συμπονετική μητέρα υπήρξε η Ελισάβετ. Κι όμως ο Κάρολος έχει μία διαφορετική ιστορία να πει. Έγραψε στην αυτοβιογραφία του το 1994 πως η μητέρα του ήταν συνήθως απούσα και πως οι υπηρέτες τον έμαθαν να περπατάει και να μιλάει σωστά. Επίσης πολλοί υποστηρίζουν πως η Ελισάβετ ήταν τσιγγούνα και δεν πλήρωνε όπως θα έπρεπε το προσωπικό της.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν πως αρνιόταν να αγοράσει νέα κουζινικά σκεύη και πως το προσωπικό της κουζίνας αναγκαζόταν να μαγειρεύει με σκεύη που χρονολογούνταν πίσω από την βασιλεία της Βικτώριας. Επίσης ποτέ δεν άναβε τους πολυελαίους του παλατιού για να σώζει ρεύμα.

Το σκοτεινό μυστικό της οικογένειας

Ο θείος της King Edward III, αρνήθηκε τον θρόνο όπως είπαμε πιο πάνω. Μετά από χρόνια όμως κάποιοι ανακάλυψαν πως είχε φιλοναζιστικά αισθήματα. Μάλιστα μαζί με τη γυναίκα του Wallis Simpson επισκέφτηκαν τον Χίτλερ το 1937.

Η απιστία του πρίγκιπα Φιλίππου

Η Ελισάβετ δεν είπε κουβέντα για όλα αυτά και φυσικά δεν το έκανε θέμα, υπήρξε όμως στο γάμο τους μία πολύ μελανή στιγμή. Ο Φίλιππος διατηρούσε παράνομη σχέση με μία γυναίκα που έμενε στο West End του Λονδίνου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved