Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι έχουμε μια αύρα που καθαρίζει τον αέρα γύρω μας

Μάλλον δεν έχουν μπει ποτέ στον ηλεκτρικό αυτοί οι επιστήμονες.

Όσο κομπογιαννίτικη θεωρεία με ενέργειες κλπ κι αν ακούγεται, οι άνθρωποι όντως έχουν μια αύρα γύρω τους που προκαλείται από μόρια που εκκρίνονται από το σώμα μας. Στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Science, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτά τα μόρια δημιουργούνται όταν το όζον που βρίσκεται στον αέρα, έρθει σε επαφή με τα έλαια που βρίσκονται στο δέρμα μας.  

 

pexels photo 256262

 

Πρόκειται για ρίζες υδροξυλίου οι οποίες όταν βρεθούν κάτω από το φως του ήλιου έχει αποδειχθεί ότι εξουδετερώνουν τοξικά στοιχεία. Όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να δημιουργεί τέτοιες ελεύθερες ρίζες. Παρά τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη, οι επιστήμονες είναι ταυτόχρονα προβληματισμένοι.

Ο προβληματισμός πηγάζει από το ότι αυτός ο τύπος οξείδωσης δεν είναι a priori καλός για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο οργανισμός μας έχει μάθει να οξειδώνει και συνεπώς να καθαρίζει την αύρα του με βάση το περιβάλλον που έχει εξλιχθεί και όχι στο σύγχρονο περιβάλλον με ρύπους που όταν οξειδωθούν μπορεί να γίνουν ακόμα πιο τοξικοί από ότι ήταν αρχικά. 

 

 

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ένα νέο μεγάλο πεδίο έρευνας και πειραμάτων ώστε να μάθουμε πώς ακριβώς δρα η μυστηριώδης αύρα μας με μια σειρά από πράγματα που ακουμπάμε, αλλά και με τις διάφορες μορφές ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Από καθίσματα μέχρι ρούχα, όλα θα μπουν και πάλι στο μικροσκόπιο για να δούμε αν όντως είμαστε σαν τον Mr Burns στους Simpsons με την πράσινη ραδιενεργή αύρα που τον ακολουθεί. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved