Τι είναι η «τύφλωση του προσώπου» που πάσχει ο Brad Pitt;

Μίλησε ανοιχτά για πρώτη φορά για την νευρολογική διαταραχή που του έχει χαρίσει τον τίτλο του «αντικοινωνικού».

Προσωποαγνωσία ή τύφλωση του προσώπου. Μία σπάνια νευρολογική διαταραχή που κάποιοι την ακούμε για πρώτη φορά. Πρόκειται για μία επιλεκτική διακοπή της αντίληψης προσώπων και ανάλογα με τον βαθμό επιδείνωσης που υποφέρουν οι ασθενείς, μπορεί να δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν το δικό τους πρόσωπο ή ένα οικείο πρόσωπο. Μάλιστα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν καταφέρνουν να ξεχωρίσουν ένα πρόσωπο από ένα αντικείμενο.

Ο όρος επινοήθηκε το 1947 από τον Joachim Bodamer και η κατάσταση σχετίζεται με την εμφάνιση βλάβης σε μια περιοχή του εγκεφάλου, η οποία είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό των νευρικών συστημάτων. Νευρικών συστημάτων που ελέγχουν την αντίληψη του προσώπου και τη μνήμη. Μπορεί να σχετίζεται με εγκεφαλικό επεισόδιο, με τραύμα, με όγκους του εγκεφάλου ή νευροεκφυλιστικές ασθένεις. Μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι συγγενής και να συναντάται σε παιδιά με σύνδρομο Asperger ή αυτισμό.

 

 

Μάλιστα ένα από αυτά τα άτομα είναι και ο Brad Pitt. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι. Υπήρξε μια χρονιά που μόλις είπα ότι θα το αντιμετωπίσω και θα ρωτήσω τον κόσμο πού γνωριστήκαμε, τελικά έγινε χειρότερο. Οι άνθρωποι προσβλήθηκαν ακόμη περισσότερο και ερμήνευσαν το πρόβλημά μου ως αλαζονεία ή εγωπάθεια. Είναι ένα μυστήριο για μένα. Απλά δεν μπορώ να θυμηθώ το πρόσωπο κάποιου ή κάποιας», ανέφερε σε συνέντευξή του ο 58χρονος star.

Brad Pitt: Μια προσωπικότητα γεμάτη περγαμηνές και άγνωστα καλούδια

Πρόκειται για μία ιστορία που δεν είναι ευρέως γνωστή. Ο Brad Pitt ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί αυτήν την ιστορία που του έχει χαρίσει την ταμπέλα του «αντικοινωνικού». Μία διαταραχή που δεν υπάρχει θεραπεία και όσοι πάσχουν από αυτή πρέπει να καταφύγουν σε τεχνικές αναγνώρισης, προκειμένου να μετριάσουν το πρόβλημα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό οι ασθενείς να ανακτήσουν τις ικανότητές τους.

Μέχρι τότε αν δεις για δεύτερη φορά τον Brad Pitt και κάνει ότι δεν σε θυμάται, ίσως τελικά να μην προσπαθεί να σε αποφύγει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved