Assosiated Press Brad Pitt: Μια προσωπικότητα γεμάτη περγαμηνές και άγνωστα καλούδια

Η δουλειά, η αυταπάρνηση και η τύχη, ήταν το μεγάλα όπλα του αστέρα του Χόλιγουντ. Περισσότερο και από το πρόσωπό του.

Ακόμα και αν κάποτε αμφέβαλες για το ταλέντο και τις ικανότητές του στην υποκριτική, ο Brad Pitt είναι μια κατηγορία μόνος του στην Έβδομη Τέχνη. Σαφώς και τα πανέμορφα μούτρα του κάποτε του άνοιξαν ορθάνοιχτες πόρτες για ταινίες, ωστόσο για να φτάνει στο σημείο να τον προτιμάνε οι μεγαλύτεροι σκηνοθέτες, μάλλον κάτι άλλο κάνει καλά εκτός από το να αρέσει στις γυναίκες.

Το γνήσιο τεκνό της Oklahoma επί τόσα χρόνια έβλεπε το κατά πολλούς μεγάλο του πλεονέκτημα (δηλαδή το πρόσωπο) να αποτελεί και το μεγαλύτερο εμπόδιό του προς το πάνω ράφι και την αναγνώριση, ωστόσο δεν έκατσε ποτέ να παραπονεθεί. Δούλεψε, κάποια στιγμή ξενέρωσε, αλλά σήμερα ίσως είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ζώντας μια δεύτερη νεότητα βαδίζοντας στην έβδομη δεκαετία της ζωής του. Διότι όσο και αν ακούγεται περίεργο, ο Brad Pitt δεν είναι λίγο μετά τα 40, αλλά έχει περάσει τα 60 κάνοντας ακόμα περισσότερο κόσμο να τον ζηλεύει.

Η καριέρα του ξανάνιωσε μετά την εκπληκτική ερμηνεία του στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Quentin Tarantino, σε ένα ρόλο που ταυτίστηκε απόλυτα ως stuntman του Leonardo Di Caprio ονόματι Cliff Booth και αποχώρησε από την τελετή των Όσκαρ με το αγαλματίδιο του Β’ Αντρικού Ρόλου.

 

 

«O Cliff Booth είναι ένας τύπος συμβιβασμένος με την πραγματικότητα της ζωής του και δεν τον ένοιαζε να βρίσκεται στην σκιά του κολλητού του. Γνωρίζει καλά σε τι είναι πιστός, σε τι όχι και κυρίως στο ότι αναζητάει το καλύτερο στους ανθρώπους, χωρίς βέβαια να ξαφνιάζεται όταν βλέπει και την κακή τους όψη. Αυτό είναι που με έκανε να συνδεθώ μαζί του» είναι τα λόγια του αειθαλή τύπου με τους δύο γάμους, τα αναρίθμητα παιδιά και το γερό πρόβλημα αλκοολισμού που τον συνοδεύει όπου πάει. Ακόμα και με όλα αυτά που του έχουν συμβεί, η απόλυτη χαλαρότητα και οι υπέροχες δηλώσεις που προκύπτουν από το μοναδικό μυαλό του, είναι που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Όταν λοιπόν ερωτήθηκε τι αγαπούσε περισσότερο στον χαρακτήρα του Cliff Booth η απάντησή του ήταν:

«Το ότι οδηγούσα μέσα στο Λος Άντζελες με ένα πραγματικά κουλ αμάξι. Ευτυχώς που η ταινία ήταν του Quentin (Tarantino) που επιβάλλεται ότι θα υπάρχει τουλάχιστον μια σκηνή με καλό αμάξι και όχι σακαράκα».

Γίνεται να μην τον λατρεύεις;

 

 

Πώς να ξεχωρίσει όταν δεν τον άφηναν;

Κάθε συμβουλή από τον σύγχρονο άρχοντα του στυλ στο Hollywood είναι κανόνας, ωστόσο και ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι πέραν της ασταμάτητης δουλειάς του, στάθηκε εξίσου τυχερός στις  καταστάσεις της ζωής.

Ο άνθρωπος που μέχρι σήμερα έχει πρωταγωνιστήσει στα «Fight Club», «Snatch», «Se7en», «Troy», «Meet Joe Black», «Ocean’s franchise», «The Curious Case of Benjamin Button», «Moneyball» και αρκετές ακόμα, μέχρι να πάρει την ευκαιρία του στο «Thelma and Louise» και να κάνει το «μπαμ» στο «A River Runs Through It» το 1991, τα χρειάστηκε πραγματικά μέχρι να πάρει την ευκαιρία του.

Για να συντηρείται έκανε σαν τον Sean Connery, ό,τι μπορείς να φανταστείς προκειμένου να επιβιώσει. Στο παρακάτω άλμπουμ μπορείς να δεις ότι ο Brad Pitt ειδικεύεται και σε άλλα πράγματα εκτός από την ηθοποιία:

 

 

Κάποια στιγμή βρήκε δουλειά ως κομπάρσος όπου έπρεπε να κάνει τον σερβιτόρο. Σε μια σκηνή έπρεπε να σερβίρει σαμπάνια στους δύο πρωταγωνιστές δίχως να έχει λόγια. Εκείνος όμως το βρήκε ως πολύ καλή ευκαιρία να αυτοσχεδιάσει.

«Πήγα το ποτό στην πρωταγωνίστρια, μόνο που την κοίταξα στα μάτια, εκείνη κοκκάλωσε και τη ρώτησα “θα θέλατε να σας φέρω κάτι άλλο;”. Εκείνη απάντησε αλλά αυτό που ακούστηκε ήταν ένα “Πφφ” δυσανασχέτησης. Εκείνη τη στιγμή ακούγεται ένα “Cut, cut, cut” από τον βοηθό σκηνοθέτη ο οποίος ήρθε στο πλευρό μου, λέγοντάς μου μπροστά σε όλους “αν το ξανακάνεις αυτό απολύεσαι”».

Ίσως όταν βλέπουν τι έχει πετύχει σήμερα ο Brad Pitt, τόσο η πρωταγωνίστρια όσο και ο βοηθός σκηνοθέτη, μάλλον τραβούν τα μαλλιά τους σκεπτόμενοι τι διαμάντι είχαν δίπλα τους και επέλεγαν να τον προσπεράσουν. Παρόλα αυτά για τον Brad Pitt ακόμα και οι δύσκολες στιγμές είναι μία ακόμα μέρα στη δουλειά. Χωρίς τα εμπόδια άλλωστε δεν θα μπορούσε να μάθει και να γίνει αυτό που όλοι θαυμάζουμε σήμερα.

Ωραίοι τύποι υπάρχουν πολλοί, πόσοι όμως από αυτούς μπόρεσαν να έχουν την επιτυχία του σπουδαίου Brad;

 

 
 

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα για τον Brad Pitt, κάνοντας κλικ στην παρακάτω φωτογραφία:  

Ανώνυμο σχέδιο



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved