Ο σεξισμός δεν επιτρέπεται πουθενά, ούτε καν στον αντίπαλο

Η Αθηνά Παπαφωτίου, υπερασπίστηκε τις αντιπάλους της και έκανε τους πάντες να την παραδεχτούν.

Είναι μεγάλο προσόν να είσαι αρχηγός μιας ομάδας, ακόμα μεγαλύτερο όμως να μπορείς να υπερασπίζεσαι το δίκιο και το σωστό. Ακόμα και όταν αυτό αφορά τις αντιπάλους.

Αυτό λοιπόν το σκηνικό συνέβη μετά το Game 3 στους τελικούς της Volley League Γυναικών, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ο οποίος έληξε με 0-3 σετ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ήταν ο σεξιστικός τίτλος σε αθλητικό σάιτ για το ματς:

«Οι παίκτριες του Ολυμπιακού μακιγιαρίστηκαν, στολίστηκαν και διασύρθηκαν».

 

 

Διαβάστε επίσης: Το μοναδικό φιλανθρωπικό έργο της Αθηνάς Παπαφωτίου

Η απάντηση της Αθηνάς Παπαφωτίου

Μετά τον 4ο Τελικό και την ισοφάριση του Παναθηναϊκού σε 2-2 στη σειρά, η αρχηγός των πρασίνων, Αθηνά Παπαφωτίου, θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα απέναντι στον σεξισμό, ακόμα και αν αυτό πρόκειται για τις αντιπάλους της. Γιατί αυτό θα πει αρχηγός.

 
 
 
 
«Υπάρχουν στιγμές που θα βρεθείς με την πλάτη, υπάρχουν στιγμές που θα είσαι εσύ 2-0 μπροστά, υπάρχουν στιγμές που θα είσαι στο 1-1. Κάθε φορά που αρχίζει το παιχνίδι το χτίζεις από το μηδέν. Όλη μας η προσπάθεια και των δύο ομάδων κρίνεται στο γήπεδο» τόνισε η Αθηνά Παπαφωτίου μιλώντας στο PAO TV και πρόσθεσε:
 
«Και θέλω να πω πως εμείς οι αθλήτριες θέλουμε να κρινόμαστε, όπως όλοι οι αθλητές, για την προσπάθειά μας στο γήπεδο. Για κανένα εξωτερικό παρουσιαστικό, ούτε αν έχουμε φτιαχτεί, αν έχουμε βαφτεί γιατί κυκλοφόρησαν κάποια τέτοια σχόλια. Μας θίγει αθλήτριες και ως γυναίκες. Μπορεί να ήταν προς την ομάδα του Ολυμπιακού αλλά αύριο μεθαύριο θα είμαστε εμείς. Οφείλουν όλοι, οι δημοσιογράφοι, οι θεατές, όπως οφείλουμε κι εμείς να κρινόμαστε και να δεχόμαστε κριτική για την απόδοσή μας μέσα στο γήπεδο. Αρχίζει και τελειώνει εκεί. Οτιδήποτε άλλο θίγει την προσωπικότητά μας και ως γυναίκες και ως αθλήτριες».
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved