ASSOCIATED PRESS H βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε τον Daniel Craig σαν πραγματικό μυστικό πράκτορα

Το μετάλλιο του Order of Saint Michael and Saint George προορίζεται συνήθως για όσους έχουν προσφέρει υπηρεσίες στο Στέμμα από τη θέση του διπλωμάτη ή των μυστικών υπηρεσιών.

Η «αποστρατεία» του Daniel Craig μετά από 15 χρόνια και 5 ταινίες ως James Bond έχει συνοδευτεί από πλήθος τιμητικών διακρίσεων οι οποίες υπογραμμίζουν και το πόσο πανάξια υποδύθηκε τον διασημότερο Βρετανό πράκτορα. Το αστέρι στη λεωφόρο της δόξας και οι πολιτιστικές βραβεύσεις, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενες, αλλά οι Βρετανοί δεν περιορίστηκαν εκεί.

 

 

Όπως απαιτεί η παράδοση, στην Παραμονή της Πρωτοχρονιάς δημοσιεύτηκε η λίστα με τις αποδόσεις τιμών που θα κάνει η Βασίλισσα για το 2022 και το όνομα τον Daniel Craig δεν θα μπορούσε να λείπει. Όμως το όνομα του Daniel Craig δεν ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόσφεραν στις τέχνες, την επιστήμη και τον αθλητισμό, αλλά στην πιο μάχιμη λίστα.

Το Order of Saint Michael and Saint George είναι ένα τάγμα τιμής για τα μέλη του διπλωματικού σώματος και όσους έχουν υπηρετήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε αποστολές στο εξωτερικό, αυτό σημαίνει ότι μέλη του γίνονται και πραγματικοί μυστικοί πράκτορες. Στην αιτιολόγηση της απόδοσης του μεταλλίου του εν λόγω τάγματος αναφέρεται πως γίνεται λόγω της προσφοράς του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, δημιουργώντας έτσι μια νέα παράδοση.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τιμητική διάκριση για τον Daniel Craig καταρρίπτει τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας. Πριν από λίγους μήνες το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό τον έκανε τιμητικά αξιωματικό του και μάλιστα του έδωσε τον βαθμό που φέρει ο James Bond, δηλαδή Αντιπλοίαρχος, συγχέοντας ακόμα περισσότερο τα ήδη δυσδιάκριτα όρια μεταξύ της τέχνης και της πραγματικής ζωής.

 

 

Ο Craig δεν είναι ο μοναδικός από το franchise του James Bond που τιμήθηκε από τη Βασίλισσα. Οι παραγωγοί των ταινιών Michael G. Wilson και Barbara Broccoli τιμήθηκαν με τον τίτλο Commander of the Order of the British Empire, αν και γι’αυτούς διατηρήθηκε η παράδοση και η διάκριση αφορά καθαρά τα πολιτιστικά τους επιτεύγματα. 

Τώρα που ο Daniel Craig τιμήθηκε σαν πραγματικός μυστικός πράκτορας, οι παραγωγοί του 007 δεν δικαιώθηκαν μόνο για την επιλογή που έκαναν πριν από 15 χρόνια, αλλά ξέρουν και σε ποιον δρόμο πρέπει να βαδίσουν για τον αντικαταστάτη του James Bond. Εκτός βέβαια κι αν δεν έσπασε καμία παράδοση και ο Daniel Craig είναι όντως μυστικός πράκτορας…

 

    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved