O Homer Simpson έχει «ξοδέψει» πάνω από 143 εκ. σε νοσοκομεία

O μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να κάνει τον Johhny Knoxville να ντραπεί για το επίπεδο της βλακείας του.

Είδαμε πρόσφατα, με αφορμή την τελευταία τους ταινία, το κόστος που είχαν οι άπειροι τραυματισμοί των Jackass μετά από τόσα χρόνια παλαβομάρας. Όμως ποιο θα μπορούσε να είναι το αντίστοιχο κόστος σε μια περίπτωση που το μοναδικό όριο είναι η φαντασία; Μια δικηγορική εταιρία στο Los Angeles σκέφτηκε να συντάξει μια αντίστοιχη λίστα με τους τραυματισμούς που έχει υποστεί το συνώνυμο του δημόσιου κινδύνου, Homer Simpson

Το ότι το σενάριο της δημοφιλούς σειράς τον θέλει να εργάζεται σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, μιας και ο απερίσκεπτος Homer δεν είναι και ο πιο “safety first” άνθρωπος του κόσμου. Η λίστα είναι μακρά, πολύ μακρά και φτάνει στο εντυπωσιακό νούμερο των 143 εκατομμυρίων δολαρίων. Ένα απολύτως δικαιολογημένο ποσό αν σκεφτούμε ότι ο Homer Simpson έχει γίνει ο άνθρωπος κανόνι, έχει κάνει ροντέο, πυρηνικό ατύχημα, έχει πέσει με το κεφάλι αμέτρητες φορές κι έχει αψηφήσει κάθε νόμο της φυσικής.

 

 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η αποθεραπεία από τις εγκεφαλικές βλάβες που φτάνει στα 1.525.500 δολάρια. Η θεραπεία της παράλυσης έφτασε τις 508.904, ενώ η ακτινοθεραπείες που έχει κάνει φτάνουν τις 150.000. Το κάταγμα στο κρανίο φτάνει τις 100.000 ενώ η θεραπείες για την απώλεια των αισθήσεων τις 80.000.

Η δικηγορική εταιρεία Downtown L.A. Law Group εξέτασε τα 50 πιο ακραία ιατρικά περιστατικά του Homer Simpson ανάμεσα σε 706 επεισόδια και το ποσό των 143 εκατομμυρίων είναι 443 φορές πάνω από το κόστος που καταβάλει ένας μέσος Αμερικάνος σε ιατρικά έξοδα σε όλη του τη ζωή. 

 

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά της έρευνας, ο πιο πιθανός τρόπος τραυματισμού είναι οι πτώσεις. Από σκάλες, οροφές, επειδή σκοντάφτει, σε τρύπες, κάθε είδους πτώση είναι στο μενού του ατζαμή Homer. 

Σε 10 περιπτώσεις από τις 50, ο Homer είχε διάφορα συντριπτικά κατάγματα στα κόκαλα με μέσο κόστος θεραπείας τις 48.000 δολάρια κάθε φορά. Ακόμα και οι πιο απλές, και αθώες φαινομενικά, γκάφες του που μπορεί να καταλήξουν σε μια απλή διάσειση, κοστίζουν τουλάχιστον 800 δολάρια. 

 

 

Η όλη έρευνα μπορεί να έχει ελαφρά διασκεδαστικό χαρακτήρα, αλλά για την νομική εταιρεία που την έκανε ήταν μια έξυπνη διαφήμιση. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν τη δωρεάν και οργανωμένη δημόσια περίθαλψη που απολαμβάνουμε στην Ευρώπη και αυτό καταλήγει πολλές φορές σε μεγάλες δικαστικές διαμάχες με τους ιδιωτικούς παρόχους ασφάλισης. Το σκεπτικό της Downtown L.A. Law Group είναι ότι όλοι αυτοί οι εξωφρενικοί τραυματισμοί του Homer είναι αποτέλεσμα ατυχημάτων και καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να αρνηθεί τα νοσήλια αυτά, όσο υψηλά κι αν είναι. Όποτε αν πέσει από τη σκεπή κάποιος Αμερικάνος επειδή έπαιζε με το γουρούνι το οποίο φορούσε στολή Spider-Man, και η ασφαλιστική του του αρνηθεί να τον περιθάλψει, ξέρει τι πρέπει να κάνει τώρα.   

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved