Ναι είναι φώκια και έχει πιο κοφτερά δόντια από τον καρχαρία.

Θα αναρωτιέσαι αν υπάρχει ζώο στον κόσμο που μπορεί να τα βάλει μέσα στο νερό με τον καρχαρία. Κι όμως βρήκαμε ένα και μοναδικό ζώο που μπορεί να το κάνει και μάλιστα το κάνει καλά.

Η ασυνήθιστη ανακάλυψη στα νερά της Νέας Ζηλανδίας βασίζεται σε υπολείμματα ουλών που εντοπίστηκαν σε σώματα από φώκιες. Ναι υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτό και μάλιστα οι επιστήμονες το επιβεβαιώνουν.

 

 

Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, οι φώκιες λεοπαρδάλεις της Νέας Ζηλανδίας βρέθηκαν να τρέφονται με καρχαρίες, γεγονός που τις κάνει να είναι ένα από τα ελάχιστα είδη θαλάσσιων αρπακτικών που το κάνουν αυτό. Ποιος θα το φανταζόταν όμως πως μία φώκια θα τα έβαζε με ένα τεράστιο αρπακτικό όπως είναι ο καρχαρίας. Κι όμως είναι αλήθεια.

 

 
 

Η μελέτη, με επικεφαλής την Krista van der Linde του leopardseals.org, εντόπισε υπολείμματα καρχαρία στο είδος της φώκιας αυτής καθώς και ορατά σημάδια πάλης με καρχαρίες. Φαίνεται απίστευτο φώκιες να τα βάζουν με καρχαρίες, αλλά όμως πλέον οι αποδείξεις είναι πολλές πως αυτό συμβαίνει συχνά στις θάλασσες.

«Υπήρξε τεράστια έκπληξη όταν ανακαλύψαμε ότι οι καρχαρίες ήταν στο μενού τους», είπε η Van der Linde.

 

 
 

«Αλλά στη συνέχεια βρήκαμε επίσης θαλάσσιους ελέφαντες και καρχαρίες-φαντάσματα, τα οποία επίσης είναι τροφή για τις φώκιες αυτές. Αυτά τα θαλάσσια αρπακτικά έχουν μεγάλα, σκληρά αγκάθια στο σώμα τους που τα προστατεύουν. Ναι οι φώκιες αυτές είναι πραγματικά δεινοί κυνηγοί και μπορούν να σκοτώσουν ότι βρουν μπροστά τους.

»Στις φώκιες εντοπίστηκαν πληγές από τέτοια σημάδια ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις βρήκαμε ακόμα και ολόκληρα αγκάθια στο πρόσωπό τους. Μια φώκια λεοπάρδαλη είχε τουλάχιστον 14 τέτοια τραύματα».

Δες εδώ μερικές φώκιες λεοπαρδάλεις για να δεις πως είναι:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved