Ίσως τελικά όλα να έγιναν μόνο για την Trinity.

Ο Neo του Keanu Reeves επέστρεψε στον ψηφιακό κόσμο με το The Matrix Resurrections, αλλά είναι η Trinity ο λόγος που όλα συμβαίνουν ξανά; Όταν ο Keanu Reeves παρουσιάστηκε για το briefing στο The Matrix Resurrections, η απόκριση του ήταν: "Ακούγεται καταπληκτικό, αλλά δεν είμαι νεκρός;".

Πώς αντέδρασε το κοινό στη νέα ταινία που έρχεται;

Οι θαυμαστές είχαν λίγο-πολύ την ίδια αντίδραση όταν η Warner Bros ανακοίνωσε ότι η Lana Wachowski θα σκηνοθετούσε το Matrix 4 με τον Neo μαζί με την Trinity ξανά, κάτι που ήταν περίεργο μιας και οι δύο χάθηκαν στην τελευταία πράξη του The Matrix Revolutions.

Το πώς επιστρέφουν ο Neo και η Trinity στο The Matrix Resurrections δεν είναι πλήρως γνωστό (αν και τα τρέιλερ προσφέρουν μερικές σημαντικές ενδείξεις) και δεν είναι επίσης σαφές γιατί είναι και οι δύο συνδεδεμένοι στο Matrix ξανά.

 

 

Γιατί ο Neo αναστήθηκε;

Με βάση όλες τις λεπτομέρειες του Matrix Resurrections που έχουμε μέχρι στιγμής, η Trinity θα μπορούσε να είναι η αιτία που ο Neo γυρνάει ξανά πίσω και η άρνηση του romance τους να πεθάνει θα μπορούσε τελικά να σώσει τον κόσμο... αλλά με την Trinity να παίρνει τη θέση του Neo ως σωτήρα της ανθρωπότητας.

Ως The One, η συνείδηση ​​του Neo μέσα στο Matrix είναι μια αρκετά τρομακτική δύναμη. Σχεδόν ο χαρακτήρας του Neo μας θυμίζει τον ίδιο τον Ιησού που γυρνάει από τον θάνατο.

 

 

Πώς ο Neo γυρνάει πίσω το Matrix;

Οι εκπληκτικές δυνάμεις και η επίγνωση του Neo μπορεί να εξηγήσουν γιατί ο χαρακτήρας του Neil Patrick Harris συνδέει ξανά τον The One με την βοήθεια των μπλε χαπιών. Θα μπορούσε άραγε να υπάρχει κάποιος πιο προσωπικός λόγος που ο Neo είναι πρόθυμος να αποδεχθεί υποσυνείδητα το Matrix ως πραγματικότητα;

 

 
 

Το πρώτο τρέιλερ του Matrix Resurrections δείχνει ένα ζευγάρι Μηχανών σε περίοπτη θέση, λουσμένες με κόκκινο φως, και οι δύο υψωμένες πάνω από τις άλλες συνδεδεμένες ανθρώπινες κυψέλες ενέργειας, σαν να υποδηλώνουν μια βαθύτερη σημασία για αυτούς τους συγκεκριμένους αιχμαλώτους. Ο Neo φαίνεται να καταλαμβάνει το αριστερό μέρος, αλλά η δεξιά πλευρά παρέμεινε μυστηριωδώς αόρατη έως ότου ένα δεύτερο τρέιλερ του Matrix Resurrections (Δεκ. 2021) φαινομενικά αποκάλυψε την Carrie-Anne Moss μέσα σε αυτό.

 

 
 

Ένα συγκλονιστικό συμπέρασμα

20 χρόνια αργότερα στο The Matrix Resurrections, η λογική, μηχανική απάντηση στην «αποτυχία» του Neo θα ήταν να μετατρέψει τον The One σε The Two (!!), κάνοντας τον Neo και την Trinity ένα και το αυτό πρόσωπο μέσα στο ίδιο το Matrix. Με αυτόν τον τρόπο το Matrix καταρρέει και κάθε άνθρωπος που είναι συνδεδεμένος στην πρίζα θα πέθαινε αν έβγαιναν και οι δύο εκτός. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Neo και η Trinity μπορούν να είναι μαζί, επομένως, είναι μέσα στο Matrix.

 

 
 

Ενώ πριν, οι Μηχανές ματαιώθηκαν επειδή υποτίμησαν τη δύναμη της ανθρώπινης αγάπης, αυτή τη φορά μπορεί να εκμεταλλευτούν τα σαρκώδη συναισθήματά τους δίνοντας στον Neo το μόνο πράγμα που θέλει, δηλαδή την Trinity.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved