Είναι αυτή η πιο παράξενη ταινία για το 2021;

Μια ταινία με ένα ειδύλλιο ενός τύπου που νομίζει ότι είναι λύκος και μιας τύπισσας που νομίζει ότι είναι αιλουροειδές; Βρήκαμε την ταινία της χρονιάς.

Η ταινία Wolf έκανε πρεμιέρα στο Toronto Film Festival τον περασμένο Σεπτέμβριο και από τότε έχει γίνει κορυφαίο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φίλους του παλιού καλού καμμένου κινηματογράφου. Και αυτό πριν καν βρει τον δρόμο της διανομής μιας το trailer έχει εξάψει από μόνο του την φαντασία του φιλοθεάμονος κοινού.

 

 

Τη σκηνοθεσία του Wolf έχει αναλάβει η Nathalie Biancheri και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τον υποψήφιο των βραβείων BAFTA George Mackay και την κόρη του Johnny Depp, Lily-Rose Depp. To σενάριο θέλει τους δύο νέους να πιστεύουν ότι δεν είναι άνθρωποι, αλλά άγρια ζώα, λύκος το αγόρι και αγριόγατα το κορίτσι. Κατά την παραμονή τους σε κάποιο ίδρυμα εγκλεισμού συναντιούνται και μεταξύ τους αναπτύσσεται ένα ερωτικό πάθος. 

 

 

Ταυτόχρονα καταστρώνουν σχέδια απόδρασης και εκδίκησης, ειδικά απέναντι στον σαδιστή δεσμοφύλακα κύριο Mann τον οποίο υποδύεται ο Paddy Considine. Οι κριτικοί δίνουν μάλλον θετική ψήφο στο Wolf, κυρίως στο κομμάτι των ερμηνειών των δύο νεαρών πρωταγωνιστών. 

Έχει στοιχεία σκοτεινού παραμυθιού με το υπερφυσικό να υπονοείται, όμως είναι τόσο παράξενο το ότι νομίζουν πώς είναι άγρια ζώα με αποτέλεσμα το mainstream κοινό να μην το υποδεχτεί και πολύ θερμά. 

 

 

Στο πρώτο τριήμερο προβολής βγήκε σε 308 αίθουσες κι έκοψε 82.640 εισιτήρια, δηλαδή ψιλοπάτωσε. Με την αποτυχία στο box office συμπλήρωσε και την τελευταία προϋπόθεση για να εξελιχθεί στο νέο cult film των επόμενων γενιών φοιτητών που θέλουν την επόμενη καμένη ταινία.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved