Η τεχνολογία των NFT’s είναι κάτι που δεν μπορεί να νιώσει ο Neo της καρδιάς μας.

Σε συνέντευξη με τη συνάδελφο του Keanu Reeves από το The Matrix, Carrie-Ann Moss, ο Alex Heath ρώτησε τους ηθοποιούς για τα συναισθήματά τους σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, τα συλλεκτικά αντικείμενα NFT και την έννοια της ψηφιακής σπανιότητας.

Ο Keanu - που περιγράφεται στο διαδίκτυο ως geek - είχε, φυσικά, μια ανάλογη απάντηση (που είχε αναρτήσει νωρίτερα στο Twitter ο David Zhou). Ναι τελικά ο Reeves δεν είναι τόσο geek όσο φαίνεται.

Και μόνο στην ιδέα των κρυπτονομισμάτων ο Neo παραλύει.  

 

Γιατί ο Keanu Reeves δεν καταλαβαίνει τα NFTs;

Ο Keanu, ο οποίος στο παρελθόν έχει χαρακτηριστεί ως ‘geek’, φαίνεται πως γνωρίζει τι είναι τα NFTs, αλλά δεν είναι ακόμη πεπεισμένος. Κάτι δεν τον πείθει στην όλη ιστορία και αυτό δεν είναι τυχαίο μιας και ο διάσημος ηθοποιός ξέρει πολύ καλά από τεχνολογία.

 

 

Από την άλλη, ο ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει στην ιδιοκτησία του κρυπτονομίσματα. Μάλιστα, όχι απλά έχει, αλλά είναι και εμμέσως ‘HODLer’, αφού του τα αγόρασε ένα φίλος και ο ίδιος δεν κάνει ενεργά trading. Με λίγα λόγια ο Keanu Reeves θέλει να μάθει για τα NFΤ περισσότερο από εσένα παρόλο που δεν τα καταλαβαίνει. Αυτό είναι καλό.

 

 
 

Τι είναι όμως τα NFTs;

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, συνοπτικά, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Είναι αντικείμενα που μπορεί να έχει κάποιος στην κατοχή του και μοιάζουν πολύ με χρήμα αλλά δεν είναι ακριβώς μετρητά ή μετοχές. 

 

 

Προς το παρόν χρησιμοποιούνται για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους.

 

 
 

Η φρενίτιδα με τα NFTs φαίνεται να συνεχίζεται, αφού ολοένα και περισσότερος κόσμος αρχίζει να ασχολείται, ενώ και εταιρίες με τη σειρά τους προσπαθούν να τα ενσωματώσουν με οποιονδήποτε τρόπο στα προϊόντα τους. Σε λίγο καιρό θα δούμε τα NFT σε πολλές εκδοχές της ζωής μας.

Βέβαια, το concept δεν έχει πείσει του πάντες και όπως φαίνεται και ο Keanu Reeves δεν καταλαβαίνει την «τρέλα».

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved