Οι 5 ταινίες kung fu που μετέτρεψαν τον Keanu Reeves σε John Wick

Η αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες, του έδωσαν την σημερινή του ταυτότητα. 

Όσες ταινίες και αν κάνει ο Keanu Reeves, θα βλέπουμε πάντα αυτές με τις πολεμικές τέχνες ως τις καλύτερες του. Όχι απλά επειδή αρέσουν σε εμάς, αλλά πολύ περισσότερο επειδή αρέσουν σε εκείνον. Ο Keanu έχει μιλήσει πολλές φορές για την αδυναμία του στις πολεμικές τέχνες και κυρίως στις ταινίες με αυτές. Σε συνέντευξή του περιοδικό Empire, είχε διαλέξει τις αγαπημένες του και ποιες προτείνει στο κοινό.

 

 

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τον ακούσουμε. Και να τον εμπιστευτούμε.

 

Enter The Dragon

«Νομίζω είναι το ξεκίνημα για κάθε παιδί που αγάπησε τις πολεμικές τέχνες και αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί με το kung fu. Ήμουν 11 ή 12 ετών όταν είδα το Enter the Dragon και παρότι δεν θυμάμαι διαλόγους, θυμάμαι ότι μου άρεσαν όλα τα υπόλοιπα. Οι χορογραφίες, τα κοστούμια, οι εκφράσεις και οι σκηνές μάχης. Με είχε πάει ο πατριός μου να το δω και θυμάμαι ότι στη σκηνή με τους καθρέφτες, είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Ένα παιδί δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την πρώτη φορά που είδα ταινία με τον Bruce Lee».

 

5 Fingers of Death

«Ήταν η ταινία που είχα στο μυαλό μου όταν γυρίζαμε το Man of Tai Chi. Λάτρευα πάντα την σκηνή με τον τύπο που πηδούσε στον αέρα και έβγαζε τα μάτια του αντιπάλου. Ξέρω πως θεωρείται καλτ σήμερα, αλλά είμαι βέβαιος πως εκείνη την εποχή υπήρξαν και άλλοι πιτσιρικάδες που έμειναν έκθαμβοι με τις πολεμικές σκηνές. Είναι τι έχεις και ποια εποχή το βλέπεις. Βγάζει μία λογική.  Εμένα προσωπικά είναι από τις αγαπημένες μου».

 

Fist of Legend

«Δεν είχα δει την ταινία. Μου την έδειξαν οι Wachowskis λίγο πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα του matrix. Θυμάμαι πως την έβλεπα και έκανα σχόλια του τύπου ‘‘Μα αυτό είναι απίστευτο’’. Και δεν ήταν μόνο η υπεροχή του Jet Li στο κομμάτι των κινήσεων. Είχε ενδιαφέρον στόρι και σπουδαία πολεμική χορογραφία από τον Yuen Woo-ping. Είναι ίσως και η ταινία που μου δίδαξε το μεγάλο ταλέντο του Jet Li στις πολεμικές τέχνες».

 

Drunken Master

«Δεδομένου του ότι η ταινία κυκλοφόρησε το 1978 και θεωρείται κορυφαία μέχρι και σήμερα, συνειδητοποιεί πως ο Jackie Chan κάτι ήξερε να κάνει καλά. Σίγουρα, υπάρχει μία μεγάλη δόση κωμωδίας, αλλά το kung fu που βλέπεις είναι 100% αληθινό από το Ηung Ga.  Πέρα από γνωστά  στυλ όπως του γερανού και του φιδιού, βλέπεις και εκείνο της μαϊμούς το οποίο βασίζεται και στο «μεθυσμένο» στυλ του Jackie. Νομίζω πως είναι μία από τις καλύτερες kung fu ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ».

Διάβασε εδώ για την υπεροχή του Matrix.

 

The Matrix

«Δεν έχει να κάνει με το ότι συμμετείχα. Πέρα από την φιλοσοφία και το υπέροχο στόρι, για μένα το Matrix είναι μία ταινία πολεμικών τεχνών. Οι Wachowskis έφεραν τον Yuen Woo-ping να μας εκπαιδεύσει, ο οποίος τόνισε πως να δεν έχει μίνιμουμ 3 μήνες για να δει την ανταπόκριση της φυσικής μας κατάστασης, δεν θα αναλάμβανε το πρότζεκτ. Πέρα από παραδοσιακό kung fu μπορούσε να δει κανείς από tae kwon do μέχρι wing chun. Υπήρχε ποικιλία και ήταν δύσκολο για εμάς να ακολουθήσουμε. Όμως το βρήκα τρομερά ενδιαφέρον και γι’ αυτόν τον λόγο έκανα το 95% από τις χορογραφίες».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved