Subway Sandwiches: Πώς μία ιδέα για σάντουιτς έκανε ένα πυρηνικό φυσικό δισεκατομμυριούχο

Ο Peter Buck άφησε πίσω του μία ιδέα που ξεκινησε με μία λιγούρα για να γίνει μία από τις νουμέρο αλυσίδες εστιατορίων.

O Peter Buck ήταν ενενήντα χρονών όταν άφησε την τελευταία του πνοή. Το τελευταίο original μέλος μίας εταιρίας που έχει πλέον κατακτήσει όλο τον κόσμο. Ποιος δεν γνωρίζει τα Subway; Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι ακόμη πολύ γνωστά αλλά στο εξωτερικό τα βρίσκεις παντού στην κυριολεξία.

Κι όμως ο Peter Buck ήταν ο άνθρωπος που από 27 χρονών και με μόνο 1.000 δολάρια budget έφτιαξε μία αυτοκρατορία που υπάρχει και πουλάει σάντουιτς σε όλο τον κόσμο. Σε κάθε γωνιά της γης μπορεί πλέον κανείς να βρει ένα κατάστημα Subway.

 

 

Ήταν το έτος 1965, όταν ένας νεαρός έψαχνε να δει πως θα επιβιώσει κι έτσι είχε μία καταπληκτική ιδέα. Πως του ήρθε στο μυαλό; Αυτό που του ήρθε πρώτο ήταν να ανοίξει ένα Υποβρύχιο Σαντουιτσάδικο. Ακούγεται παρανοϊκό; Μπορεί και να είναι. Κι όμως πήγε καλά.

 

 
 

Εκείνο τον καιρό ο Buck εργαζόταν σαν πυρηνικός φυσικός σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειες, η ιδέα του σαντουιτσάδικου του ήρθε εντελώς τυχαία, θυμόταν την παλιά ιταλική γειτονιά του όταν ήταν πολύ μικρό παιδί και τα μαγαζιά με τα φαγητά που υπήρχαν εκεί. Όλοι τότε έκαναν ουρές για ένα σάντουιτς.

 

 
 

Ο ίδιος είχε τρεις κανόνες που δεν καταπατούσε ποτέ: Πάντα να δίνεις την καλύτερη ποιότητα στους πελάτες σου, οι τιμές σου να είναι λογικές και να μην σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι.

Από τότε ο Buck και μετά από σκληρή δουλειά κατάφερε να κάνει το πρώτο του δισεκατομμύριο. Ναι κι όλα αυτά από ένα απλό μαγαζάκι με σάντουιτς. Πριν από το θάνατο του το περιοδικό Forbes τον είχε ανακηρύξει στον πιο πλούσιο landowner στην Αμερική.

Όσο κι αν ακούγεται τρελό πλέον η εταιρία Subway έχει πάνω από 40.000 υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved