Την πιο ακριβή μπίρα του κόσμου σέρβιρε η ιταλική αστυνομία σε δυο Αμερικανούς τουρίστες

Όλοι έχουμε εκείνον τον φίλο που θέλει να κάνει κάτι ακραίο μετά από μερικά ποτά.

Η Ρώμη έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε φιλόδοξου Αμερικανού τουρίστα από την εποχή που βγήκε η ταινία «Διακοπές στη Ρώμη». Όπως συνήθως συμβαίνει με τις ταινίες, ειδικά αν είσαι κάποιος που αντιλαμβάνεται τον κόσμο μόνο μέσα από αυτές, ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργήσουν μια στρεβλή αντίληψη για τον τόπο που επισκέπτεσαι. 

 

 

Όπως κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι χορεύουμε συρτάκι και σπάμε πιάτα, έτσι και για κάποιους άλλους η Ιταλία είναι μια χώρα που οι απαγορεύσεις έχουν περισσότερο συμβουλευτικό χαρακτήρα. Μόνο που δεν είναι έτσι ακριβώς και δύο νεαροί Αμερικανοί το διαπίστωσαν με πικρό τρόπο. Αντί να πάνε σε κάποιο από τα όμορφα και ιστορικά μπαρ της πόλης για ένα απεριτίβο, προτίμησαν μια τίμια περιπτερόμπυρα. Και επειδή μια περιπτερόμπυρα χωρίς μαντραπήδα, είναι μια μέτρια περιπτερόμπυρα, αποφάσισαν να την πιουν στο Κολοσσαίο μετά τη λήξη του ωραρίου.

 

 

Αφού είχε νυχτώσει μπήκαν παράνομα στο ηλικίας 2.000 ετών μνημείο, σκαρφάλωσαν μέχρι το δεύτερο διάζωμα και απόλαυσαν μια μπύρα με τη θέα της Αιώνιας Πόλης. Εκεί που είχαν κάνει φάση, άνοιξαν και μια δεύτερη όμως τους πήρε κάποιο μάτι και ειδοποίησαν τις αρχές. Εκεί κοντά ήταν ένα περιπολικό των Καραμπινιέρων και μόλις εντόπισε τους ατίθασσους τουρίστες, οι Καραμπινιέροι τους βεβαίωσαν από ένα τσουχτερό πρόστιμο 800€ στον καθένα. Δηλαδή πλήρωσαν 400€ για κάθε μπύρα που ήπιαν στο Κολοσσαίο. 

 

 

Θα μπορούσαν να ανοίξουν μια Bolinger στο παγκάκι ή να πιουν φραπέ στο Ημεροβίγλι με τα ίδια λεφτά, αλλά γούστα είναι αυτά. Μερικές φορές δεν είναι πάντα χρημάτων, αλλά σεβασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας που επισκέπτεσαι, και όχι ο Dennis Rodman με τον Jean Claude Van Damme δεν είναι πρότυπα τουρίστα στη Ρώμη.   

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved