Assosiated Press Το καλοκαίρι που κάηκε η Γη

Συγκλονιστικά ντοκουμέντα από όλα τα σημεία του κόσμου που καταλήφθηκαν από τις φλόγες.

Δεν έχει σημασία αν πίσω από την εκάστοτε πυρκαγιά κρύβονται εμπρησμοί, ανθρώπινη απροσεξία ή εκδίκηση της φύσης απέναντι στον άνθρωπο, το φετινό καλοκαίρι θα το θυμόμαστε για πάντα και δυστυχώς για τους λάθος λόγους. Δεν είναι μόνο ότι ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από τα «χτυπήματα» που μας έριξε ο κορονοϊός, αλλά η περίοδος με τις φωτιές μας έκανε να βυθιστούμε ακόμα πιο πολύ στη μιζέρια μας.

 

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, αλλά είναι όντως αυτό δικαιολογία;

Η Ελλάδα μετράει «πληγές» καθώς τόσο η Εύβοια, η Αττική, η Πελοπόννησος και όχι μόνο μαστίζονται από τις πυρκαγιές που έχουν καταλάβει τον τόπο μας. Εικόνες που μας προκαλούν θλίψη και αναβρασμό για τις περιουσίες που χάθηκαν.

 

 

Ταυτόχρονα όμως…

Στην Ελλάδα ζούμε και είναι λογικό το σπίτι μας να μας ενδιαφέρει παραπάνω, ωστόσο σε ολόκληρο τον κόσμο η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Η κατακόρυφη αύξηση της θερμοκρασίας έχει οδηγήσει σε φονικές πυρκαγιές στις γύρω χώρες, όπου παρατηρούνται εικόνες πλήρους Αποκάλυψης.

 

 

 

Χώρες το  βορείου ημισφαιρίου της Γης ζούνε ίσως τη μεγαλύτερη «πύρινη» επίθεση της σύγχρονης ιστορίας, με μεγαλύτερα θύματα τα κράτη της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ρωσίας.

Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες πλην της Ελλάδας:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved