Ποια είναι τα πιο μυστήρια ψευδώνυμα διάσημων Ελλήνων συγγραφέων;

Η ελληνική λογοτεχνία κρύβεται πίσω από πλαστά ονόματα.

Το να είσαι συγγραφέας στην Ελλάδα κάποτε δεν ήταν καθόλου εύκολο. Αυτό είναι γνωστό από την Ιστορία. Πλέον σίγουρα κανείς δεν νοιάζεται να έχει ψευδώνυμο γιατί δεν υπάρχει λόγος. Παλιότερα όμως με τη χούντα και τις απαγορεύσεις επιβαλλόταν κάποιος να έχει ένα ψεύτικο όνομα για να δημοσιεύει τις ιστορίες του.

James Ellroy: Ο συγγραφέας της σκοτεινής Δυτικής ακτής που πότισε τις σελίδες του με αίμα

 

Σε άλλες εποχές ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο το να χρησιμοποιεί ένας καλλιτέχνης/συγγραφέας ψευδώνυμο και να καθιερώνεται με αυτό. Η ψευδωνυμογραφία χρησιμοποιήθηκε για διάφορους λόγους, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η απόκρυψη ταυτότητας λόγω των αυστηρών ηθών του κύκλου ενός ανθρώπου ή λόγω των επικρατουσών κοινωνικο-πολιτικών συνθηκών, ενώ όσον αφορά τις γυναίκες, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που κάποια συγγραφέας υπέγραφε με αντρικό όνομα για να κρύψει το φύλο της λόγω των αντιλήψεων της εποχής, ώστε να έχει καλύτερη αντιμετώπιση το έργο της (μεγαλύτερη αποδοχή και λιγότερη κριτική).

Άλλοτε πάλι, η επιλογή γινόταν απλά για ένα όνομα περισσότερο εύηχο από το πραγματικό.

Εμείς βρήκαμε τα πιο γνωστά ονόματα της Ελληνικής λογοτεχνίας που είχαν ψευδώνυμα κι ανακαλύψαμε ποια ήταν τα πραγματικά τους ονόματα.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιοι ήταν αυτοί οι συγγραφείς:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved