7 φορές που ο συγγραφέας James Baldwin μας έμαθε να ντυνόμαστε

Το ντύσιμο του ήταν πάντα σωστό όπως και η πένα του.

Πάντα αφοσιωμένος να αλλάξει τον κοινωνικό του περίγυρο, o James Baldwin ήταν και θα είναι ένας από τους σημαντικότερους Αμερικάνους μοντέρνους συγγραφείς. To μυαλό και ο χαρακτήρας του James Baldwin ήταν πάντα μοναδικά κι αυτό ήταν εμφανές, εκτός από τα γραπτά του, και στο απαράμιλλο στυλ του.  

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή κι εμείς τον θυμόμαστε, όχι μόνο για την καταπληκτική του λογοτεχνία αλλά και για το τρομερό του στυλ στο ντύσιμο.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, γνωστός για το μυθιστόρημα του Το Δωμάτιο Του Τζιοβάνι και Μια Άλλη Χώρα, θεωρείται πλέον ένας βαρέων βαρών της μοντέρνας Αμερικάνικης λογοτεχνίας.

Πάντοτε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο ίδιος είχε αφιερώσει τη ζωή του για να καλυτερέψει τις κοινωνικές συνθήκες της χώρας του.

Δες γιατί να διαβάσεις Charles Bukowski.

 

Πάντα στυλάτος κι εκτός λογοτεχνίας, ήταν φίλος με τον Miles Davis, τη Nina Simone, πάντα ντυμένος στην τρίχα.

Εμείς θα γυρίσουμε πίσω το χρόνο και θα δούμε 7 φορές που ο συγγραφέας μας έμαθε πως να φοράμε τα ρούχα μας. θα προσπαθήσουμε να βάλουμε στη γκαρνταρόμπα μας λίγη από εκείνη την intellectual αίγλη του.

Μόλις τελειώσεις με τα ψώνια σου, τσίμπα κι ένα αντίτυπο από το Δωμάτιο του Τζιοβάνι…ο εγκέφαλος σου θα μας ευγνωμονεί αργότερα…

(2019)   Δεν είμαι ο νέγρος σου, Πόλις

(2019)   Το κουαρτέτο του Χάρλεμ, Πόλις

(2018)   Το δωμάτιο του Τζοβάνι, Μεταίχμιο

(2006)   Φώναξέ το στα βουνά, Μεταίχμιο

(2005)   Το δωμάτιο του Τζοβάνι, Μεταίχμιο

(2003)   Μια άλλη χώρα, Εκδόσεις Πατάκη

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις το τρομερό στυλ του James Baldwin:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved