Εξωγήινη ζωή; Το 2020 πάει από το κακό στο χειρότερο

Μυστήριο radio signal εντόπισαν επιστήμονες στο MIT.

Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα Independent, επιστήμονες εντόπισαν radio signal που εκπέμπει μέσα από τον γαλαξία μας.

Τα λεγόμενα και Fast Radio Bursts διαρκούν μόνο ένα δευτερόλεπτο και είναι δυνατόν να είναι πιο δυνατά από την ενέργεια του ήλιου. Παρόλο που η δύναμη τους είναι τόσο τεράστια, η πηγή τους παραμένει άγνωστη για τους αστρονόμους.

Τώρα οι επιστήμονες είναι σε θέση να παρατηρήσουν ένα Fast Radio Burst μέσα στο δικό μας Milky Way για πρώτη φορά. Βρίσκονται όμως πολύ κοντά στο να ξεδιαλύνουν ένα μυστήριο. Το πρόβλημα στο να αναγνωρίσουν ένα τέτοιο σήμα έγκειται στο ότι είναι πολύ σύντομο και ότι έρχεται από πολύ μακριά.

Tom Cruise και Elon Musk σχεδιάζουν ταινία στο διάστημα

Ένα τέτοιο σήμα, όπως λένε οι ίδιοι οι αστρονόμοι, είναι σίγουρο πως έχει δημιουργηθεί κάτω από πολύ ακραίες συνθήκες μέσα στο σύμπαν, είτε δηλαδή έχουμε να κάνουμε με ένα αστέρι που πεθαίνει είτε με ακραία εξωγήινη τεχνολογία.

Οι επιστήμονες που ανακάλυψαν το σήμα, υποστήριξαν πως έρχεται από κάποιο αστέρι, τα λεγόμενα Magnetar, αστέρια τα οποία είναι γεμάτα μαγνητισμό.

«Υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα στο τι τελικά προκαλεί αυτές τις τεράστιες εκρήξεις ενέργειας οι οποίες έρχονται από την άκρη του ηλιακού μας συστήματος» λέει ο Kiyoshi Masui, assistant professor στο MIT.

Η μάχη του διαστήματος

 

Οι παρατηρήσεις του σήματος έγιναν από τις 27 του Απρίλη του 2020 με την βοήθεια δύο διαστημικών τηλεσκοπίων που δουλεύουν με X-rays. Τα συγκεκριμένα τηλεσκόπια εντόπισαν τεράστιους παλμούς ενέργειας. Οι παρατηρήσεις έγιναν πιο εκτεταμένα στη συνέχεια από βάσεις τηλεσκοπίων στον Καναδά, στις ΗΠΑ και στην Κίνα, όπως επίσης και στο διάστημα.

Εμείς απλά περιμένουμε με ανοιχτό το στόμα μιας και αν τελικά το σήμα αυτό δεν είναι από ένα Magnetar τότε αυτό σημαίνει πως έχουμε παρεούλα στο διάστημα και μάλιστα όχι και πολύ μακριά μας.  

Και μη χειρότερα…

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως μοιάζει ένα Μagnetar:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved