Κι όμως κάποτε ο Hunter S. Thomson παραλίγο να γίνει σερίφης

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον πιο παλαβό συγγραφέα της Αμερικής.

«Η πολιτική είναι ο τρόπος για να ελέγχεις τους γύρω σου» είπε κάποτε ο διάσημος και θεόμουρλος συγγραφέας του Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας κι εμείς δεν μπορούμε παρά να σταματήσουμε για λίγο αυτό που κάνουμε και να ακούσουμε τι θέλει να μας πει. Και ιδιαίτερα τώρα που ένα νέο ντοκιμαντέρ ήρθε στην επιφάνεια και είμαστε ενθουσιασμένοι.

Όπως λέει και ο υπότιτλος του ντοκιμαντέρ, η πολιτική στην Αμερική ήταν πάντα ένα παιχνίδι για τρελούς.

Το Άσπεν του Κολοράντο είναι ίσως η πιο τρελή πόλη σε ολόκληρη την Αμερική μιας και διαθέτει δύο μπακάλικα όλα κι όλα αλλά κατά τα άλλα είναι γεμάτο με καταστήματα Prada, Gucci, Polo Ralph Lauren και άλλα διάσημα ονόματα της μόδας.

Το Άσπεν είναι μία πόλη που για να αγοράσεις μία μέση κατοικία θα σου κοστίσει γύρω στα 2.000.000 δολάρια, είναι ένα μέρος όπου οι Kardashians, ο Kevin Costner και ο Kurt Russel είναι συχνοί θαμώνες των υπερπολυτελών χιονοδρομικών κέντρων των Rocky Mountains.

O Hunter S. Thompson έπαιζε γκολφ με όπλα

 

Μία πόλη περίεργη απ’ όλες τις απόψεις.

Μετά την τρομερή εμπορική επιτυχία του βιβλίου του Hunter S. Thomson, Hell’s Angels, ο συγγραφέας μετακόμισε στο Άσπεν από το Λος Άντζελες για να βρει λίγο την ψυχική του «ηρεμία» μετά από πολύχρονο συγχρωτισμό του με την χειρότερη συμμορία της Αμερικής.

Εν έτη 1969 ο πολιτικός της περιοχής Joe Edwards ήταν ο μόνος που υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των χίπιδων και ο ίδιος ο Hunter ήταν ενθουσιασμένος μαζί του. Εμπνευσμένος από τον Edwards, ο Hunter S. Thomson αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα για σερίφης στην κομητεία του Pitkin! Αυτό κι αν ήταν απίστευτο. Ο συγγραφέας που ήταν πάντα κατά της αστυνομικής βίας και εξουσίας, χίπης από τα γεννοφάσκια του, μέλος για περίπου δύο χρόνια της συμμορίας Hell’s Angels, τώρα ήθελε να γίνει σερίφης.

Φυσικά το γεγονός έγινε Viral στον τότε Αμερικάνικο τύπο. Ο ίδιος ο Thomson έλεγε πως ήθελε να ξηλώσει όλη την πόλη και να την μετονομάσει σε Fat City. Ήθελε να απαγορεύσει όλα τα αυτοκίνητα και να κυκλοφορούν στο δρόμο μόνο πεζοί και ποδήλατα. Χμ…μάλλον η επιτυχία του σαν σερίφης ήταν αμφιλεγόμενη κάπως, χαριτωμένη μεν αλλά…μάλλον υπερβολικά εναλλακτική για τα γούστα μίας απόλυτα συντηρητικής Αμερικής.

Το αστείο είναι πως έφτασε πολύ κοντά να το κάνει μιας και έχασε την εκλογή με διαφορά 400 ψήφων.

Το ντοκιμαντέρ αξίζει να το δεις πάντως μιας και είναι ένα ντοκουμέντο από το (στα ξυστά!) πέρασμα ενός θρύλου της ποπ κουλτούρας των 60’ς από την ενεργό πολιτική δράση, πάντα φυσικά με τον δικό του αξιομνημόνευτο τρόπο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα πιο ωραία βιβλία του Hunter S. Thomson:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved