Τα αγαπημένα βιβλία του Hunter S. Thompson

Η ζωή του δεν ήταν μόνο Φόβος και Παράνοια.

Ο Hunter S. Thompson ήταν και παραμένει μέσα από το συγγραφικό και δημοσιογραφικό του έργο μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ήταν εκείνος που δημιούργησε την gonzo δημοσιογραφία, μια διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας όπου ο δημοσιογράφος γίνεται μέρος της εξιστορώντας τα γεγονότα από την δική του οπτική γωνία, παραβλέποντας σχεδόν όλα όσα μαθαίνει κάποιος στα πανεπιστήμια για την σωστή μεταφορά της είδησης.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον Hunter S. Thompson

Το όνομά του έγινε γνωστό στην Αμερική μετά την έκδοση του πρώτου του βιβλίου με το όνομα Hells Angels: The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs. Πέρασε αρκετό χρόνο μαζί με τους περιβόητους μηχανόβιους ώστε να γράψει για εκείνους αλλά και να δεχθεί τις γροθιές τους για τα όσα αποκάλυψε. Ακολούθησε το ίσως πιο γνωστό του βιβλίο το οποίο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με τον Johnny Depp, προσωπικό φίλο του Thompson να τον υποδύεται με μεγάλη επιτυχία. Για το καλτ Fear and Loathing in Las Vegas φυσικά ο λόγος.

 

Ο ψυχεδελικός δημοσιογράφος και συγγραφέας, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι σε αυτόν τον χώρο, είχε μερικές επιρροές που καθόρισαν τον τρόπο που έγραφε και έβλεπε τον κόσμο γύρω του. Στο άλμπουμ που ακολουθεί θα μάθεις τα βιβλία τα οποία πρότεινε ο Hunter S. Thompson στους συγγενείς, τους φίλους και τους θαυμαστές του. Μήπως να τα διαβάσεις και εσύ;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved