Αγαπήσαμε τον γιατρό που προτείνει αλκοόλ για να μην κολλήσουμε κορωνοϊό

Ποιοι είμαστε εμείς για να πάμε κόντρα στην επιστήμη;

Με τον COVID-19 να αλωνίζει πλέον ελεύθερα και στην Ελλάδα, το μόνο σίγουρο είναι πως την έχουμε πολύ άσχημα. Τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται, η οικονομία παγκοσμίως αρχίζει και καταρρέει -λες και δεν μας έφτανε η υπάρχουσα κρίση- και ο κόσμος τρέχει για να αδειάσει τα σούπερ μάρκετ σε ακόμη ένα ντελίριο πανδημίας.

Δεν είσαι νεοέλληνας αν δεν έχεις αδειάσει ράφι σούπερ μάρκετ.

Και ωραία όλα αυτά, αλλά υπάρχουν και εκείνοι οι ψύχραιμοι που προσπαθούν να βρουν άλλες μεθόδους ώστε να σταματήσουν τον κορωνοϊό. Ή τουλάχιστον να μην τον κολλήσουν καθόλου. Όπως αυτή εδώ η πανέξυπνη τοποθέτηση εταιρείας που παράγει βότκα.

 

Γελάτε ε; Όμως στην Μεγάλη Βρετανία ο patient zero που κόλλησε τον ιό, υποστήριξε ότι κατάφερε να τον ξεφορτωθεί από αφέψημα που περιλάμβανε ουίσκι και μέλι. Τέλος πάντων, ποτό. Και στην Ελλάδα που ξέρουμε πως να πίνουμε, αυτό εδώ το σχέδιο δεν ακούγεται καθόλου κακό. Πόσο μάλλον όταν έρχεται κατ’ εντολή γιατρού. Όπως μετέδωσε συνάδελφος από την Wall Street Journal ένας γιατρός από την  Βουλγαρία ονόματι Todor Kantardziev, υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν αλκοόλ τακτικά ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να κολλήσουν και πόσο μάλλον όταν το ποτό περιέχει αρκετούς αλκοολικούς βαθμούς. Δεν ξέρουμε αν ο γιατρός το έχει βγάλει από το μυαλό του για να μπορεί να δικαιολογήσει τα μεθύσια που κάνει το βράδυ, αλλά η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει επιστημονική έρευνα πίσω από αυτή την δήλωση, ίσως ήρθε η ώρα να δούμε τα πράγματα με  άλλο μάτι.

 

Αλλά εδώ που τα λέμε, πότε χρειαστήκαμε αφορμή για να πιούμε; Έτσι δεν είναι;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved