Και αν μπορούσες να κάνεις upload τις πληροφορίες του εγκεφάλου σου;

Το σενάριο του Trascendence είναι πιο αληθινό από ότι πίστευες.

Το να σου βάλουν πληροφορία και γνώση μέσα στον εγκέφαλο σου, πολύ σύντομα θα είναι μία διαδικασία πολύ εύκολη, όπως ο ύπνος, λένε οι επιστήμονες.

Ερευνητές ανακάλυψαν έναν simulator που είναι ικανός να φορτώσει πληροφορία μέσα στον εγκέφαλο σου, όπως ακριβώς την ταινία Matrix. Αυτός ο simulator θα είναι ικανός να σου μαθαίνει πράγματα και skills σε πολύ λιγότερο χρόνο απ’ ότι συνήθως.

Top 10 Matrix Fight Scenes Kung Fu Kingdom 770x472

Πιστεύουν πως είναι τα πρώτα βήματα στο να μπορέσουν να μεταδώσουν πολύ γρηγορότερα γνώση στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Στην ταινία The Matrix ο πρωταγωνιστής Neo μαθαίνει πολεμικές τέχνες μέσα σε μερικά λεπτά, μετά που κάποιος του έχει κάνει upload τη γνώση στον εγκέφαλο του.

Το Matrix 4 έρχεται.

 

Οι ερευνητές στο HLR Laboratories της Καλιφόρνια υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν έναν καινούριο τρόπο να βάζουν πληροφορία στον εγκέφαλο, φυσικά σε πολύ μικρότερη κλίμακα απ΄ ότι μας δείχνει η γνωστή ταινία του Χόλιγουντ.  

Μελέτησαν τις ηλεκτρικές συνάψεις στον εγκέφαλο ενός έμπειρου πιλότου αεροπλάνων και μετά τις μετέφεραν στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου που δεν είχε ιδέα από αεροπλάνα και προσπάθησε να οδηγήσει έναν flight simulator.

H μελέτη παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Human Neuroscience, κι έδειξε πως αυτοί που έλαβαν την πληροφορία μέσω ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο είχαν 33% περισσότερες ικανότητες μέσα στον flight simulator από εκείνους που δεν έλαβαν κανένα ηλεκτρικό σήμα.

699ada409429bb83729c196fbfc0c8af

«Η νευροπλαστικότητα των ανθρώπων που έλαβαν τα ηλεκτρικά σήματα του έμπειρου πιλότου άλλαξε κι έτσι μπόρεσαν να πιλοτάρουν καλύτερα την προσομοίωση» είπε ο επιστήμονας Dr Matthew Phillips.

Ο ίδιος πιστεύει πως αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να μάθουν πράγματα όπως οδήγηση, γλώσσες ή οτιδήποτε άλλο θελήσουν.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι σημαίνει νευροπλαστικότητα στον εγκέφαλο:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved