Με αυτό το ρόφημα ο εγκέφαλός σου θα τρέχει στα κόκκινα

Τα υλικά τα έχεις στο ντουλάπι σου. Στανταράκι.

Δύσκολες μέρες για τους μαθητές (πανελλήνιες), δύσκολες μέρες για τους φοιτητές (εξεταστική), δύσκολες μέρες για κάθε εργαζόμενο (ΣΥΡΙΖΑ). Λογικό είναι άπαντες να ψάχνονται για να δούνε πώς θα την παλέψουν, πώς θα ακονίσουν το μυαλό τους για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Ο καθένας παίρνει τα μέτρα του, ωστόσο έρχεται η επιστήμη να μας κουνήσει το δάχτυλο και να μας ενημερώσει πως η λύση βρίσκεται μπροστά μας, την έχουμε κάθε μέρα στο τραπέζι μας αλλά δεν λέμε να την αξιοποίησουμε: καφές και σοκολάτα. Ο συνδυασμός που μπορεί να δώσει στον εγκέφαλό σου την τονωτική ένεση που χρειάζεται για να τα βγάλει εις πέρας. ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ: μιλάει για συνδυασμό, κοκτέιλ, «πάντρεμα» και όχι για «πίνω-μια-τζούρα-καφέ-και-μετά-από-κάνα-εικοσάλεπτο-χλαπακιάζω-τη-σοκολάτα-που-αγοράζω-από-το-περίπτερο-της-γειτονιάς».

giphy

Την ανακάλυψη την έκαναν κάτι λαμπρά μυαλά από τα πανεπιστήμια New York Clarkson,Wisconsin και Oregon Science, οι οποίοι εξέτασαν το πώς αντιδρούν 24 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Georgia, στους οποίους προσέφεραν πριν και μετά από μια σειρά από τεστ τρία διαφορετικά ροφήματα: το πρώτο ήταν καφές, το δεύτερο σοκολάτα και το τρίτο ένας συνδυασμός τους. Το ωραίο της υπόθεσης ήταν πως ούτε οι ερευνητές, ούτε οι συμμετέχοντες στην έρευνα δεν γνώριζαν τι περιείχε κάθε ένα από τα ροφήματα τα οποία είχαν συσκευαστεί από μία ανεξάρτητη εταιρεία. 

Με τα πολλά, αποδείχτηκε πως ο συνδυασμός καφεΐνης-κακάο ενίσχυσε τη γνωστική απόδοση και την συγκέντρωση στην εργασία, χωρίς όμως να αποδεικνύεται συσχετισμός με τα επίπεδα ενέργειας των συμμετεχόντων.

Το κοκτέιλ περιείχε 70 mg καφεΐνης και 455 mg κακάο, ενώ δεν υπήρξε προσθήκη ζάχαρης η οποία θα επηρέαζε τα τελικά αποτελέσματα. Αν βρίσκεσαι ήδη στην κουζίνα σου για να κάνεις τις πρώτες σου μίξεις, να έχεις στο μυαλό σου πως το κοκτέιλ πρέπει να γαργαλίσει τον ουρανίσκο σου μιάμιση ώρα προτού μπει ο εγκέφαλός σου σε φουλ ρυθμούς.

Εβίβες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved