Ελληνική Τηλεόραση: Οι σαπουνόπερες της TV, τα ριάλιτι και το «my Greek drama»

Ο Κώστας Τσιτούνας εξωτερικεύει τον αναβρασμό του για τα όσα βλέπει στην ελληνική τηλεόραση

Εγώ σας προειδοποίησα ότι το θέμα θα μας το κόψουν τα «εμπορικά» τα τμήματα… Σας το λέω και σας το γράφω για να έχω ήσυχη την συνείδησή μου, διότι είμαι και «αντεξουσιαστής» σαν τον ΓΑΠ, να’ ούμε.

Παρόλα αυτά θα σας γράψω την άποψή μου τόσο για τις σειρές που κατακλύζουν τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, όσο και για τα reality show που ενισχύουν την αβάσταχτη ελαφρότητά σας. Καθότι βαρέθηκα να διαβάζω τις κριτικές, το γλείψιμο και την αποθέωση της μετριότητας και του trash.

Κοινώς δε γουστάρω ούτε «Άγριες Mέλισσες», ούτε «Λόγω Tιμής», ούτε «Big Brother», ούτε παρόμοιες τηλεμπούρδες.

 

 

Δεν είδα ποτέ μου κι ούτε ενδιαφέρομαι να δω. Όπως δεν είδα ποτέ μου Μυρτώ Αλικάκη και «το όνομα σου Αναστασία» και «τελικά η ζωή τρία γράμματα» και «βαμμένα κόκκινα μαλλιά» και το δάκρυ κορόμηλο.

Μπούχτισα από την μιζέρια της καθημερινότητας και το Bollywood των ελληνικών τηλεοπτικών παραγωγών. Δεν χρειάζομαι άλλη μιζέρια και κατάθλιψη από το τελεβιζιόν. Όχι άλλη «γη ποτισμένη με ιδρώτα» ρε παλληκαράκια. Βλέπω μπόλικη γύρω μου. Όχι άλλο δάκρυ ρε μάγκα. Πώς το λένε;

Τώρα αν εσείς θέλετε να παίρνετε τα παιδάκια σας και να τα πηγαίνετε «στράτα στρατούλα» στα τηλεπαιχνίδια για να γίνουν τραγουδιστές και φωτομοντέλα με γειά σας, με χαρά σας.

 

 

Μόνοι σας τα βγάζετε στο… κλαρί. Να πάνε στα «δωμάτια επικοινωνίας», να γίνουν καλλιτέχνιδες, αοιδοί να πούμε και easy money. Kαι να οι ορδές έξω από τα κανάλια για τις αιτήσεις. Μέσα τα πιτσιρίκια κι έξω οι γονείς περήφανοι που τα παιδιά τους θα γίνουν να ‘ούμε κάτι σαν την Ριάννα και τον 50 Cent.

Λέει το τραγουδάκι του ο νεαρός, αμέσως μετά λέει την σαχλαμάρα του ο κάθε ατάλαντος δάσκαλος της show biz και μετά «πέρασα μάνα» και να σου το κλάμα και η υπέρτατη συγκίνηση που είπε να πούμε το τραγούδι του «Mama» λες και ανέβηκε στη «Σκάλα του Μιλάνου». Μόνο μετά σας παρακαλώ μην μυξοκλαίτε όταν τα βλέπετε να πέφτουν σε επικίνδυνους δρόμους…

 

Δεν το μπορώ το «my Greek drama» κυρά μου

Όταν το πήγαινες από το χεράκι στη «φωλιά του κούκου» δεν ήξερες τι έκανες; Όταν πήγαινες την κορούλα σου και την έσπρωχνες στους… καλλιτεχνικούς ιμπρεσάριους τι νόμιζες ότι θα την κάνουν; Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών; Bιομηχανία για βίζιτες είναι κυρία μου, δεν το κατάλαβες; Άσταδιάλο με συγκινήσατε.

Πάω να διαβάσω Χρόνη Μίσσιο και να στρωθώ στη δουλειά. Έχει και GNTM σήμερα το βράδυ...

 

 

* Κώστας Τσιτούνας (δημοσιογράφος / πολιτικός συντάκτης)



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved