Ανδρική Παρέα: 4 Ιεροτελεστίες που την κάνουν πραγματικά ξεχωριστή

Κανένας άνθρωπος δεν νιώθει αποτυχημένος όταν περνάει χρόνο με τους φίλους του.

3 SHARES

Κάθε ανδρική παρέα έχει τα θεμέλια και τα στεγανά της. Όλες διαφέρουν αλλά έχουν κάτι βασικό που τις δένει. Είναι αυτό το κάτι που δεν έχει όνομα, σαν μια αόρατη δύναμη που σαν τους τζεντάι τους κρατάει όλους σε εγρήγορση και δίνει νόημα και ξεχωριστή οντότητα στον χρόνο που περνάνε όλοι οι φίλοι μαζί.

Δεν έχει σημασία αν η παρέα είναι μικρή ή μεγάλη, με διαφορετικούς ή κοινούς χαρακτήρες. Άπαξ και ανήκεις στο σύνολο βρίσκεσαι στη ζώνη του λυκόφωτος, εκεί που κάθε δραστηριότητα η οποία για τους γύρω μοιάζει κοινή και ασήμαντη, για τους λίγους σημαίνει πολλά παραπάνω. Άλλωστε όπως έχει πει και ο αγαπητός μας, Τζιμ Μόρισον «Φίλος είναι εκείνος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου».

Στον τομέα της διασκέδασης και των διαπροσωπικών σχέσεων η αντρική παρέα έχει ορισμένες άγραφες αλλά αυθεντικές ιεροτελεστίες που τη χαρακτηρίζουν και της δίνουν πραγματικά ξεχωριστό νόημα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη «αρχή».

Είναι αυτές οι ιεροτελεστίες που τα λόγια, τα γράμματα και εικόνες είναι πολύ φτωχά για να τις περιγράψουν. Όταν όμως τις βιώνεις νιώθεις πραγματικά ξεχωριστός. Και εσύ και όλη η παρέα.

Όταν βλέπεις έναν αγώνα μαζί με την παρέα

Τώρα ειδικά που έχει Μουντιάλ, όπως πριν λίγους μήνες με το Eurobasket, ορισμένοι που το είχαν ξεχάσει το θυμήθηκαν και με το παραπάνω, καθισμένοι σε έναν καναπέ με την μπίρα ή το αναψυκτικό ανά χείρας, βλέποντας έναν αγώνα. Είναι ξεχωριστή ιεροτελεστία ο αγώνας στο σπίτι. Είναι το μάζεμα πριν να ξεκινήσει το ματς, οι κουβέντες και οι βασικές συζητήσεις (βασικότερη το τι θα παραγγείλετε), ύστερα είναι ο αγώνας και τα όσα θα ειπωθούν ανάλογα με το θέαμα, το προσωρινό «ντραγκλάρισμα» του ημιχρόνου, το δεύτερο μέρος και στο τέλος η ξενέρα που πρέπει να το διαλύσετε. Στο φινάλε αυτό που σου μένει δεν είναι ο αγώνας που είδες, αλλά το ότι πέρασες καλά. Και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Μετά τον αγώνα έρχεται και το videogaming

Άλλοι παίζουν λίγο Pro Evolution, FIFA ή 2K πριν και μετά τους αγώνες, άλλοι μαζεύονται στα σπίτια τους και κολλάνε με τις ώρες μπροστά στην οθόνη. Θα τους πει κανείς τίποτα; Είναι μια σταθερά που όλοι οι άντρες έχουν περάσει. Θα είναι κάτι σαν το ματσάκι που θα βλέπανε σε εναλλακτική περίπτωση, μόνο που αυτή τη φορά θα συμμετέχουν οι ίδιοι σε αυτό και το γέλιο θα πέσει άφθονο. Είναι αυτό που δένει ορισμένες φιλίες παραπάνω, ή φέρνει και άλλους ανθρώπους κοντά.

Όπως έχει πει και ο Όσκαρ Ουάιλντ «Το γέλιο δεν είναι καθόλου άσχημη αρχή για μια φιλία».

Τα χόμπι που κάνεις με την παρέα

Όλα ξεκινάνε με ένα μονάκι μπάσκετ σε κάποιο ανοιχτό γήπεδο, ένα ποδόσφαιρο κάποιο απόγευμα του Σαββατοκύριακου με κάποια αντίπαλη παρέα, ύστερα το γυρίσατε στο πάντελ, είπατε να εξασκήσετε το μυαλό σας και τη βγάλατε σε escape rooms ή ένα βράδυ απλά αποφασίσατε να μην ανοίξετε τηλεόραση και «τσακωθήκατε» πάνω σε κάποιο επιτραπέζιο. Δεν έχει σημασία που ανέβηκαν οι τόνοι, η ανδρική παρέα έχει τη δύναμη να τα λύνει όλα. Άλλωστε φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για εσένα και, παρ’ όλα αυτά, ακόμα σε πάει.

Το καθιερωμένο ποτό σας

Δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι «πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται» και συνήθως αυτό γίνεται με τη συντροφιά ενός ωραίου ποτού. Είτε στο σπίτι, είτε στο μπαρ, ο συνδυασμός των φίλων και του ποτού είναι ανεκτίμητος και ικανός να λύσει κάθε πρόβλημα ή δίνει πάτημα για να περάσουμε ακόμα καλύτερα. Πολλές φορές δεν χρειάζονται καν λόγια, παρά μόνο η θετική αύρα που θα αποκομίσεις. Για αυτό και η ιεροτελεστία του ποτού της ανδρικής παρέας είναι μια ξεχωριστή κατάσταση για καθέναν από μας. Είναι αυτή που μας δένει και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα για τους εαυτούς μας.

3 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved