Unsplash «Θα γίνεις μπαμπάς»:Τι σκέφτονται οι άντρες όταν ακούν τη συγκεκριμένη ατάκα

3 άντρες μοιράζονται μαζί μας τα συναισθήματά τους, όταν έμαθαν τα χαρμόσυνα για πρώτη φορά.

 

Ο ερχομός ενός παιδιού στη ζωή ενός ζευγαριού είναι παράλληλα η αφετηρία και για μια νέα ζωή, πλέον γίνεσαι γονιός και τίποτα δεν είναι όπως πριν. Το μόνο που έχει σημασία στο εξής είναι αυτό το πλάσμα. Εμείς οι γυναίκες αισθανόμαστε την αλλαγή να γίνεται να γίνεται μέσα μας, στο σώμα μας, αντιλαμβανόμαστε μέρα με την ημέρα ότι κάτι αλλάζει και ότι δεν είμαστε πια μόνες. Αυτό συμβάλλει και στην προετοιμασία της ψυχολογίας μας.

Η αξία του εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα

Και αυτό, λοιπόν, είναι μία σκέψη που με γέννησε ερωτηματικά για το πώς άραγε αντιλαμβάνεται ένας άντρας, εν δυνάμει πατέρας την εγκυμοσύνη της γυναίκας του. Πώς αισθάνεται ένας άντρας όταν ακούει, ότι πρόκειται να γίνει πατέρας, τι σκέψεις περνάνε από το μυαλό του, ποια είναι τα συναισθήματά του. Για να μην κάνουμε υποθέσεις, βρήκα τρεις μπαμπάδες , φίλοι από τα παλιά που λέμε. και αυτή τη φορά κάναμε μία διαφορετική συζήτηση.

 

 

Μίλησα μαζί τους για τα δικά τους συναισθήματα, για το πώς αισθάνθηκαν όταν έμαθαν ότι το ταίρι τους είναι έγκυος. Το σίγουρο πως όλοι τους αισθάνθηκαν κάποια στιγμή ανασφάλεια, συνεπώς αν είσαι σε αυτή τη φάση, χαλάρωσε! Πάρε μια βαθιά ανάσα, δες τι είπαν οι πιο έμπειροι και προετοιμάσου κατάλληλα για τον ερχομό του παιδιού. Εξάλλου, σε κάθε νέα κατάσταση της ζωής μας, πάντα υπάρχει άγχος.

Οι στιγμές ενός νέου άντρα αποκτούν άλλο νόημα όταν γίνεται πατέρας

Γιώργος 36 ετών, δικηγόρος

Ο Γιώργος είναι νέος μπαμπάς, είναι από εκείνους που προσπαθούσε χρόνια με τη σύζυγό του να κάνει ένα παιδάκι και ο ερχομός του πέρα από ευτυχία, έφερε και συναισθήματα ανασφάλειας. Και ενώ έχει τα θέματά του λυμένα, ένιωσε άγχος.

«Αρχικά είμαι πολλά χρόνια μαζί με τη σύζυγό μου, φοιτητές γνωριστήκαμε. Ουσιαστικά, μεγαλώσαμε μαζί, παντρευτήκαμε και θέλαμε εδώ και χρόνια να αποκτήσουμε το δικό μας παιδάκι. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε πολύ να γίνουμε τρεις, συνεπώς όταν η γυναίκα μου μού είπε ότι είναι έγκυος, δεν μπορούσα να το πιστέψω, ένιωσα ευτυχία και ότι η οικογένειά μας θα μεγαλώσει. Βέβαια, δεν μπορώ να μην σου πω ότι καθώς πλησίαζε ο καιρός για τη γέννα ένιωθα όλο και μεγαλύτερο άγχος, με είχαν πιάσει φοβίες, είχα αγχωθεί για τη γέννα και το πώς θα μπορέσω να διαχειριστώ τη νέα πραγματικότητα. Άρχισα να φοβάμαι για το τι θα μπορούσε να γίνει λάθος. Η άφιξη του μικρού τώρα είναι τεσσάρων μηνών έφερε την απόλυτη ευτυχία για εμάς και τις οικογένειάς μας, όμως σίγουρα γίνεται αλλαγή στον τρόπο σκέψης και συμπεροφοράς, είσαι υπεύθυνος και για έναν ακόμη άνθρωπο».

 

marcin jozwiak GSa4EKkO MQ unsplash


Μανώλης 33 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία πληροφορικής

Ο Μανώλης έγινε μπαμπάς στα 31 του και η σύζυγός του ήταν 27 ετών. Είχαν χρόνια σχέση, ωστόσο δεν είχαν σκεφτεί ακόμη τον ερχομό ενός παιδιού, δεν είχαν σκεφτεί αν ήταν έτοιμοι να αποκτήσουν ένα παιδί, όμως συνέβη και έπρεπε να το διαχειριστούν. Να σημειώσω εδώ, ότι με τη σύζυγο του, είμαστε φίλες από παιδιά -ωστόσο την οπτική της φιλής μου την ήξερα, τη οπτική του Μανώλη δεν την ήξερα. Ο μικρός σήμερα είναι σχεδόν στα 3 έτη και βρίσκονται σε  απέραντη ευτυχία.

Προκλήσεις και προβληματισμοί ενός υποψήφιου πατέρα

«Είχα ανάμικτα συναισθήματα και αναστοχαστικά. Όταν έμαθα ότι η κοπέλα μου ήταν έγκυος ένιωσα ένα μείγμα συναισθημάτων. Ένιωσα ευτυχία στην προοπτική να φέρω μια νέα ζωή στον κόσμο και βαθιά αγάπη για εκείνη. Ωστόσο, ένιωσα επίσης μια αίσθηση βαρύτητας και ευθύνης. Με έκανε να σκεφτώ τη ζωή μου, τη σχέση μας και το είδος του γονέα που ήθελα να γίνω. Υπήρχαν στιγμές που ένιωσα αμφιβολία και φόβο για το αν ήμασταν πραγματικά έτοιμοι, αλλά παράλληλα είχα και μια «ήσυχη» αποφασιστικότητα να την υποστηρίξουμε σε αυτό το ταξίδι. Όλα αυτά τα συναισθήματα είναι λογικά, αλλάζει η ζωή σου».

 

seth reese Ejp5GnEzUkI unsplash

 

Κυριάκος 30 ετών, μαθηματικός

Ο Κυριάκος δεν ήταν μεγάλο διάστημα με την κοπέλα του, όταν εκείνη έμεινε έγκυος. Ήταν 1 χρόνο και κάτι μαζί και δεν ήταν σίγουροι ακόμη για τη μεταξύ τους σχέση. Ωστόσο, η κόρη τους ήρθε στη ζωή τους και μετά το αρχικό σοκ, η ζωή τους άλλαξε προς το καλύτερο. Ο Κυριάκος ήταν 28 ετών όταν εκείνη έμεινε έγκυος και η κοπέλα του 26 ετών.

«Στην αρχή ήμουν σε κατάσταση σοκ. Δεν το περίμενα, αλλά συνέβη. Και όταν μου το είπε, άρχισα να σκέφτομαι και τώρα τι κάνουμε; Βασικά, όταν άκουσα την είδηση ότι η κοπέλα μου ήταν έγκυος, η αρχική μου αντίδραση ήταν σοκ να επεξεργαστώ τι σήμαινε για τη ζωή μας. Μετά άρχισα να αναρωτιέμαι για το πόσο έτοιμος ήμουν για όλες τις αλλαγές που ερχόντουσαν στη ζωή μας. Με έπιανε φόβος και ανασφάλεια σχετικά με την ετοιμότητά μας, τις αλλαγές που θα χρειαζόμασταν να κάνουμε και πώς θα χειριζόμασταν τις ευθύνες. Παρά το άγχος, υπήρχε επίσης ένα τρεμούλιασμα να γίνω πατέρας και το νέο κεφάλαιο που θα άνοιγε αυτό για εμάς. Ωστόσο σταδιακά, όλα ξεπεράστηκαν». 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved